FOTO: Melania in njen ''peklenski božič"

27.11.2018 | 14:40

Melania med sprehodom po okrašeni Beli hiši. Največ pozornosti so požela krvavo rdeča drevesa ... (foto: Profimedia)

Melania med sprehodom po okrašeni Beli hiši. Največ pozornosti so požela krvavo rdeča drevesa ... (foto: Profimedia)

... tako pa so se pošalili nekateri uporabniki twitterja ...

... tako pa so se pošalili nekateri uporabniki twitterja ...

FOTO: Melania in njen ''peklenski božič"
FOTO: Melania in njen ''peklenski božič"
FOTO: Melania in njen ''peklenski božič"
FOTO: Melania in njen ''peklenski božič"

Vse bližje je praznični čas in tudi Belo hišo, domovanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa in Melanie Trump, so razsvetlile božično-novoletne lučke. "Roko nad okrasitvijo" Bele hiše ima Melania. Če je že ob lanski okrasitvi Bele hiše marsikdo dvignil obrvi, pa je letošnjo razkritje božično okrašene Bele hiše spremljal pravi mali vihar. No, vsaj na družbenih medijih.

V Modri sobi Bele hiše je postavljeno božično drevo, eno od mnogih dreves, ki so se ob tej slavnostni priložnosti znašle v Beli hiši. Veliko pozornost je Melania pritegnila s sprehodom med topiarno oblikovanimi drevesi krvavo rdeče barve. Posnetek je objavila Bela hiša, kmalu po objavi pa je Melaniina okrasitev doživela "odmev" tudi v medijih in na družbenih omrežjih.

Lansko leto so o Melaniini okrasitvi, v kateri je prevladovala hladna bela barva, zapisali, da spominja na animirani film Ledeno kraljestvo (Frozen), letos pa se je Melania odločila za "okrepljeno barvno shemo", drevored krvavo rdeče barve pa so na spletu kaj kmalu označili za "gozd morilcev".

"Spoštujem estetsko drznost izbire ... gre za to, da nima vsak božičnega posnetka, ki bi tako odlično sovpadel z glasbo iz filma The Shining," se je pošalil eden od uporabnikov twitterja in spomnil na prozore iz legendarnega filma Stanleya Kubricka.

Njeno izbiro so povezali tudi s krogi v peklu, drugi so krvavo rdeča drevesa nekoliko popravili, da so postala manj grozljiva.

"Melania nam je pripravila peklenski božič," je zapisala uporabnica twitterja Eve.

"Še enkrat ji je uspelo: Melania Trump si božično dekoracijo predstavlja kot mešanico nočne more Tima Burtona/Davida Lyncha," je zapisal Matt.

Melaniina drevesa so nekateri okrasili še s pokrivali iz trenutno priljubljene nadaljevanke Deklina zgodba, ki se je predvajala tudi pri nas. 

Zaradi lanske in letošnje božičnih okrasitve Bele hiše pa so nekateri uporabniki twitterja že prepričani, da je Melania "razglasila vojno božiču". 

So se pa našli tudi takšni, ki so božično okrasitev povezali z aktualnimi političnimi vprašanji, točneje razmerami na mehiško-ameriški meji in migranti, ki želijo vstopiti v ZDA. Melanii so očitali, da je belo hišo ovila v "kri migrantov", ki jim ameriška oblast preprečuje vstop v državo.

Melania pa molči. Iz njenega urada so glede barvne sheme, uporabljene za okrasitev posameznih soban, zapisali le, da rdeča barva simbolizira izjemno hrabrost in junaštva in da je povezana s predsedniškim pečatom, ki so ga oblikovali ustanovni očetje ZDA. Washington Post poroča, da je na ogledu, ki so ga v Beli hiši pripravili za predstavnike medijev, Melaniina tiskovna predstavnica Stephanie Grisham dejala, da se je Trumpova odločila, da bo "pustila, da dekoracija govori sama zase."

Svet24

Galerija

Donald Trump z družino po vrnitvi iz Floride.
_ztm (1)
_ztm (10)
_ztm (2)
_ztm (3)
_ztm (4)
_ztm (5)
_ztm (7)
_ztm (8)
_ztm (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava