Full Karate Combat in Karate fest

21.11.2018 | 08:15

Full Karate Combat in Karate  fest

Vzorno pripravljena športna prireditev KARATE FEST je prejšnjo soboto v Športni dom Sevnica privabila številne mlade karateiste iz različnih krajev Slovenije. Klub borilnih veščin Sevnica je prvo tovrstno prireditev za predšolske in šolske otroke, pod pokroviteljstvom turnirja podjetja Tanin Sevnica d.d. in v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, več kot uspešno pripeljal do konca. Prisotne je uvodoma nagovoril župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk, ki je izrekel prijazno dobrodošlico vsem gostom srečanja ter mladim tekmovalcem zaželel veliko uspeha. Po predstavitvi klubov, sodnikov ter sodniškem pozdravu glavnega sodnika turnirja, g. Marka Stoparja, so se tekmovalci v dopoldanskem delu najprej pomerili v prikazu karatejskih form – KATA.

Po uspešno zaključenem prvem delu KARATE FESTa v prikazu karatejskih form za najmlajše, pa je sledil še uradni del, nastop najboljših v kontaktnem karateju, katerega v Sloveniji še ni bilo. Številni obiskovalci, ki so dodobra napolnili tribuno in prireditveni prostor ob boriščih, so lahko videli »na delu« še najboljše finaliste 1. Odprtega Kyokushinkai državnega prvenstva v Full Karate Combat disciplini. Naši člani so po daljšem premoru od aktivnega nastopanja, ponovno blesteli. Na borišču je bil tem pogumnim borcem glavni delilec pravice g. Tomaž Groboljšek iz Zagorja, ki je svojo nalogo opravil z odliko. Da je celotna prireditev sploh uspela v takem žaru in zanosu, pa so nedvomno pripomogli tudi prizadevni sevniški karateisti in kickboksarji. Na tribunah in ob boriščih so gledalci in udeleženci tekmovanja uživali ob atraktivnih in hitrih borbenih akcijah posameznikov.

Predsednik kluba Jurij Orač je na koncu najboljšim podelil pokale, medalje in diplome. Omeniti moramo še najboljše posameznike med domačimi karateisti. Ti so nedvomno zaslužni, da so klubu doprinesli 8 novih zlatih odličij, z ostalimi člani v dopoldanskem in popoldanskem delu pa skupaj kar 18.

Naslove državnega prvaka v FULL KARATE COMBAT so osvojili Denis ORAČ, dvakrat, v kategoriji -90 kg in absolutna, Blaž PEČNIK v kategoriji -80 kg, Amadej BOŽIČ pri kadetih, njegov mlajši brat Tadej BOŽIČ pri dečkih in Ažbe KOVAČIČ pri mlajših dečkih.

Klub se zahvaljuje Občini Sevnica, podjetju Tanin Sevnica, d.d., podjetju KOOP iz Brežic, Športni uniji Slovenija, Optiki Meh iz Sevnice, Javnemu zavodu KŠTM Sevnica, Okrepčevalnici Trimček z Blance, Magic baloni in Cvetličarni Pika za pomoč pri organizaciji športne prireditve. Klub se zahvaljuje tudi vsem tistim, ki so sedaj že lahko rečemo tradicionalno prireditev, počastili z obiskom ali na kakršenkoli drug način pripomogli k uspešnemu zaključku KARATE FEST-a.

KARATE FEST – SEVNICA OPEN 2018

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica v prikazu karatejskih form - KATA:

1. Gašper ŠTIGL, dečki 2005

1. Nejc ZABASU, dečki 2004

2. Tadej BOŽIČ, dečki 2007

2. Ivana ĆERIĆ, deklice 2010

3. Tilen POŽUN, dečki 2011

3. Maks PASKVALE, dečki 2009

3. Lia DRAGAR, deklice 2008

3. Ažbe KOVAČIČ, dečki 2009

5. Klara ŠTIGL, deklice 2008

6. Matic PASKVALE, dečki 2007

8. Matic GRILC, dečki 2008

1.KYOKUSHINKAI DRŽAVNO PRVENSTVO v FULL KONTAKTNEM KARATEJU

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica v borbah polnega kontakta - FULL KARATE COMBAT:

1. Ažbe KOVAČIČ, dečki 8-9 let

1. Tadej BOŽIČ, dečki 10-11 let

1. Amadej BOŽIČ, kadeti 14-15 let

1. Blaž PEČNIK, člani -80 kg

1. Denis ORAČ, člani -90 kg

1. Denis ORAČ, člani absolutna kategorija

2. Matic GRILC, dečki 8-9 let

2. Tilen CVELBAR, dečki 10-11 let

2. Nejc JANEŽIČ, kadeti 14-15 let

2. Blaž PEČNIK, člani absolutna

WUKF – STERNTHAL OPEN

Kidričevo, 10.11.2018 - Mednarodni karate turnir

Mladi člani karate sekcije KBV Sevnica Ažbe Kovačič, Matic Grilc in Nejc Zabasu osvojili zlate medalje, ostali naši v nadaljevanju tekmovanja še štiri bronaste

Novoustanovljen klub Shofukan Kidričevo je pod okriljem WKSA zveze Slovenije vzorno organiziral karate turnir za tekmovalce in tekmovalke do 16 let. Posamezniki so se najprej pomerili v katah posamezno in ekipno, v nadaljevanju pa še v borbah posamezno in ekipno. KBV Sevnica je imela že na začetku tekmovanja lep uspeh, saj so Ažbe Kovačič, Matic Grilc in Nejc Zabasu uspešno zaključili s svojimi nastopi in osvojili zlate medalje. V nadaljevanju tekmovanja pa so se pomerili še v športnih borbah in osvojili štiri bronaste medalje. Skupni izkupiček je bil 7 medalj, v sevniškem taboru pa so bili nad razpletom zadovoljni. Vsem iskrene čestitke za odlične nastope in osvojena mesta! Še posebej pa gre zahvala Občini Sevnica in podjetju Tanin Sevnica, d.d., ki sta omogočila nastop našim bodočim šampijonom.

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica:

1. mesto KOVAČIČ Ažbe, kata ml.dečki

1. mesto GRILC Matic, kata dečki

1. mesto ZABASU Nejc, kata kadeti

3. mesto BOŽIČ Tadej, kumite star. Dečki -50 kg

3. mesto BOŽIČ Amadej, kumite kadeti +70 kg

3. mesto ZABASU Nejc, kumite mlaj. kadeti absolutna

3. mesto JANEŽIČ Nejc, kumite kadeti +70 kg

KBV Sevnica

Galerija

_zzzzkarate (01)
_zzzzkarate (02)
_zzzzkarate (03)
_zzzzkarate (04)
_zzzzkarate (05)
_zzzzkarate (06)
_zzzzkarate (07)
_zzzzkarate (08)
_zzzzkarate (09)
_zzzzkarate (10)
_zzzzkarate (11)
_zzzzkarate (12)
_zzzzkarate (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava