Šola za starše: Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo, OŠ Veliki Gaber

19.11.2018 | 18:00

Spoštovani starši!

Svojim otrokom želimo vse najboljše in jih želimo pripraviti na izzive življenja. Pogosto se sprašujemo o tem, kako biti dober starš, kako vzgajati otroke, pri tem pa pozabljamo, da trden partnerski odnos veliko prispeva k temu, da smo dobri starši. To, da se starši zavestno ljubijo, je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali potrebe svojih otrok in jih vzgojili v odgovorne odrasle.

Vabimo vas, da se udeležite srečanj

»šola za starše – zdravo partnerstvo za boljše starševstvo«

Srečanja bodo potekala v obliki delavnice, pri čemer bo na začetku kratko predavanje oz. teoretični uvod, temu pa bo sledila vodena diskusija. Zaradi takšnega načina dela je nujno, da se oblikuje skupina zaprtega tipa, zato bodo potrebne predhodne prijave na vsako srečanje na e-naslov: zdraveobcine@gmail.com ali 031/228 514. Na srečanju je zaželena in priporočena udeležba obeh staršev. Udeleženci bodo prejeli izročke in zahvalo za udeležbo.

Srečanja bosta vodila zakonca in starša 4 otrok dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Imago partnerska terapevtka in Tjaž Nemanič, Imago facilitator.

Zdrav partnerski odnos je dobra osnova za uspešno starševstvo, zato sklop 5-ih delavnic pokriva tako partnerske kot starševske vsebine.

Komunikacija v družini – OŠ Trebnje, 8. 10. 2018 od 18. do 20. ure

Temelj zdrave komunikacije je biti viden in slišan ter videti in slišati.

Čeprav komuniciramo od rojstva dalje, je ogromno – še posebej starševske pa tudi partnerske komunikacije enosmerne.

Na delavnici bova spregovorila o tem, kako komunicirati na način, da vidimo in slišimo drugega ter smo sami videni in slišani.

Kako otrokom predati odgovornost – OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, 22. 10. 2018 od 18. do 20. ure

Večina staršev si želi, da bi bil njihov otrok samostojen in odgovoren. Hkrati pa mnogi otroku odgovornosti za povsem vsakdanje reči ne damo.

Na delavnici bova spregovorila o tem, kakšna je razlika med družbeno in osebno odgovornostjo, o tem za kar otroci že lahko poskrbijo sami in kako postopoma prepuščati odgovornost otroku.

Izzivi partnerskega odnosa – OŠ Mirna, 5. 11. 2018, od 18. do 20. ure

Najboljše, kar lahko starši storimo za svoje otroke, je to, da negujemo svoj partnerski odnos. Da pa bi znali in mogli negovati svoj partnerski odnos, se moramo naučiti negovati in skrbeti tudi zase.

Na delavnici bova spregovorila o tem, kako ob družini poskrbeti še za svoj partnerski odnos ter kaj je čustveni bančni račun in kako ga napolniti.

Pričakovanja staršev – OŠ Veliki Gaber, 19. 11. 2018, od 18. do 20. ure

Vsi starši imamo sanje, želje in pričakovanja povezana z našimi otroci. In včasih zaradi le teh nismo sposobni videti otrok. Naša pričakovanja pa so pogosto povezane z nami, z našimi nezadovoljenimi potrebami in ne z otroci in njihovimi potrebami.

Na delavnici bova spregovorila o tem, kako prepoznati pričakovanja in sanje, ki jih imamo o svojem otroku ter kako pričakovanja preprečujejo, da bi otroka videli takega kot je.

Prtljaga iz otroštva in kako le ta vpliva na partnerstvo in starševstvo – OŠ Mokronog, 3. 12. 2018 od 18. do 20. ure

Iz otroštva v odraslo dobo prinesemo različne »kovčke«, to so vedenja in načini obnašanja, razmišljanja, sklepi, ki smo jih narddili o sebi in svetu in vse to vpliva na odnose, v katere stopamo.

Na delavnici bova spregovorila o tem, kaj prinesemo iz otroštva s seboj v odraslo dobo in kako to vpliva na odnos do partnerja in vzgojo otrok.

Vabljeni, vstop na vsa srečanja je prost. Udeležite se lahko enega ali vseh terminov. Potrebne so predhodne prijave na e-naslov: zdraveobcine@gmail.com ali 031/228 514.