Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric«

16.11.2018 | 14:40

Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric«

Na sončno martinovo soboto, 10. novembra, je Turistično društvo Tržišče v sodelovanju z Aktivom kmečkih žena Tržišče in Društvom vinogradnikov Malkovec pripravilo tradicionalen Martinov pohod. Pohodniki so se zbrali pri pletenki velikanki v Tržišču. Prišli so od blizu in daleč; iz Litije, Ljubljane pa vse do Šenčurja pri Kranju je segel glas o naši lepi naravi in dobri kapljici. Okoli 200 pohodnikov je pozdravila Milena Knez, predsednica TD Tržišče. Dobrodošlico sta zaželela tudi podžupan Janez Kukec in predsednik KS Tržišče Janez Virant. Pohodniki so se okrepčali in prejeli spominski kozarec za pokušanje mladega cvička. Za veselo vzdušje od štarta do cilja, pa sta skrbela domača muzikanta Domen in Nejc.

Od pletenke nas je pot vodila skozi Tržišče v smer Škovca. Preden se pot obrne navkreber so nam domačini Škovca in domača društva pripravili pravo pojedino z domačimi dobrotam. Nadaljevali smo pot skozi Topolje proti Pavli vasi in Malkovcu. Tu se je odprt prelep pogled na vinske gorice, ki so se lesketale v jesenskih barvah. Gostoljubni domačini Pavle vasi so tudi ponudili odlično malkovško kapljico.

Pohod smo zaključili v osrčju Malkovških goric, v Malusovi zidanici pri Alenki in Matjažu Golob, ki je imel na društvenem ocenjevanju izbran najboljši cviček v letu 2018 in tu je bil tudi postavljen klopotec. Zapeli so pevci Društva vinogradnikov Malkovec in potem podrli klopotec. V goste je prišel tudi škof Martin in krstil mošt v vino. Pohodniki so se okrepčali s toplim obrokom in se potem podali nazaj proti Tržišču.

V imenu TD Tržišča hvala vsem društvom in posameznikom, ki so poskrbeli za pogostitev in dobro voljo pohodnikov.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Galerija

_zzzpohod (1)
_zzzpohod (2)
_zzzpohod (3)
_zzzpohod (4)
_zzzpohod (5)
_zzzpohod (6)
_zzzpohod (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava