Moč humanosti 2018 - hvala vam, krvodajalci!

13.11.2018 | 11:30

Moč humanosti 2018 - hvala vam, krvodajalci!

Rdeči križ  Metlika je  v petek, 9.11.2018, pripravil tradicionalno prireditev Moč humanosti, s katero smo se zahvalili našim  krvodajalcem za njihova humana dejanja.

Letošnje leto je za našo organizacijo še posebej slovesno, saj RKS – OZ Metlika praznuje 70. obletnico odborov RK, Rdeči križ na Dolenjskem in v Beli krajini pa obeležuje 130 let delovanja, razvitega na tradiciji, delu in sadovih številnih generacij prostovoljcev in članov s ciljem izboljšati življenja ranljivih in pomoči potrebnih. Zato smo na omenjeni prireditvi poleg javne zahvale krvodajalcem podelili še tri plakete RKS. Najvišje priznanje RKS so prejeli Občina Metlika, Kolpa d.d. in Albina Tošeska.

Podelili smo 26 posameznih priznanj za 20, 30, 40 ,50 , 60 in 70-krat darovano kri. Kot krvodajalca sta se nam pridružila tudi župan občine Metlika gospod Darko Zevnik in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije gospe Renata Brunskole.

V naši sredini tudi trije krvodajalci iz občine Metlika z najvišjimi odvzemi; Stane Sodja iz Sel pri Jugorju (102 x), Marjan Kerč iz Metlike (109x) in Jože Kerč iz Metlike (125x ), slednji je zaradi dovoljene starosti kri daroval letos januarja zadnjič. Plakete za svoje plemenito dejanje so že vsi trije prejeli. (prejemniki priznanj v priponki)

Kot so povedali krvodajalci, si želijo, da bi družba imela več posluha do ljudi, ki darujejo kri in zaradi katerih življenje teče dalje.

Prireditev Moč humanosti je izzvenela kot glasbena zahvala našim plemenitim ljudem. Prisluhnili smo pevski skupini Cantabile, igralski skupini KS Radovica in učencem glasbene šole Andreja Bajuka.

Skozi program nas je popeljal Lojze Bojanc.

Prisotne so pozdravili in se jih zahvalili za humanitarno poslanstvo  podžupanja občine Metlika gospa Anica Kopinič, strokovni delavec Rdečega križa Slovenije na področju krvodajalstva gospod Boštjan Novak, vodja centra za transfuzijo splošne bolnice Novo mesto dr. Mojca Šimc, predsednica Rdečega križa Metlika gospa Mojca Stopar Zevnik in sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič.

Hvala vsem, ki nam stojijo ob strani in nam pomagajo ob izvedbi našega poslanstva v dobro naših občanov.

Iskrene čestitke in hvala  vsem za humana in plemenita dela.

Zalka Klemenčič, RKS - Območno združenje Metlika
Foto: Nikola Vukmanič (krvodajalci)

Galerija

_zzzmoc (1)
_zzzmoc (2)
_zzzmoc (3)
_zzzmoc (4)
_zzzmoc (5)
_zzzmoc (6)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

13.11.2018Oceni pajade 

Ko se bo menjal generalni sekretar RK, bom pa lahko zopet daroval kri.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava