Košarkarski klub Troti raste in raste – na Livado prihaja 2-kratni slovenski prvak

10.11.2018 | 08:45

KK Troti 2018

KK Troti 2018

Troti leta 2009 ...

Troti leta 2009 ...

... in leta 2015

... in leta 2015

 Košarkarski klub Troti raste in raste – na Livado prihaja 2-kratni slovenski prvak

Košarka zares piše čudežne zgodbe. Za najnovejšo skrbijo novomeški Troti, domač košarkarski klub, ki se je v treh letih povzpel iz novomeške rekreacije do najvišjega nivoja slovenske klubske košarke.

Najvišji nivo pomeni, da v slovenskem košarkarskem pokalu v »svoji« dvorani Športnega centra Livada, pričakujejo dvakratnega slovenskega prvaka in udeleženca regionalne lige ABA 2, Helios Suns iz Domžal.

Košarkarski klub Žoltasti Troti je bil ustanovljen leta 2010, ko je želela ekipa košarkarskih prijateljev svoje udejstvovanje v, takrat še tretji, najnižji stopnici novomeške rekreativne lige, nadgraditi . Prav ta ekipa košarkarskih prijateljev je iz leta v leto napredovala, ne le v tekmovalnem, temveč tudi organizacijskem segmentu.

Ekipa Trotov, ki je še leta 2015 nastopala v rekreativni ligi, se je tako na državnem nivoju prvič predstavila v sezoni 2015/16 in pot navzgor se je začela. Že v drugi sezoni igranja v 4. SKL so se novomeški fantje veselili lovorike in se uvrstili v 3. SKL.

Sezona 2017/18 je bila za klub prelomna. V tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so prvič sodelovali z mladinskimi selekcijami, in sicer sta svoj debi doživeli ekipi Trotov v kategorijah do 19 in 17 let. Ob tem pa je članska ekipa že takoj prišla do naslova prvaka 3. SKL.

S prebojem v višji rang tekmovanja tako Troti danes v tekmovanjih mlajših starostnih kategorij nastopajo s štirimi ekipami (od U13 do U19). Poleg omenjenih kategorij pa v okviru kluba deluje tudi košarkarski vrtec. Iz rekreativne ekipe, ki je še pred 3-mi leti s peščico košarkarskih nadobudnežev sodelovala v okalni rekeracijski ligi, je zrasel klub, kjer se košarke uči in v njej uživa skoraj 100 košarkarjev.

A košarka ni le tekmovanje. Troti vse od leta 2011 prirejajo rekreativni košarkarski turnir Trot'n'cup, ki je prav tako zrasel in bil letos prvič mednarodno obarvan. Ob tem pa košarko razvijajo kot dobrodelno vsebino in že od leta 2012 vsakega decembra organizirajo sedaj že tradicionalni Dan dobrodelnega košarkanja. Gre za košarkarski turnir v igri 3x3 z bogatim športno-zabavnim programom, katerega izkupiček je v celoti namenjen tistim, ki to najbolj potrebujejo. Otrokom, družinam v stiski, športnicam in športnikom z manj ali omejenimi možnostmi razvoja talentov.

Na drugi strani pa so Helios Suns zagotovo eden od stebrov slovenske klubske košarke, izredno uveljavljeno košarkarsko ime z bogato tradicijo razvoja mladih talentov. So sinonim za pot po kateri se vzpenjajo novomeški Troti.

Zato vse ljubitelje košarke in vse, ki obožujete uspešne športne zgodbe, najlepše vabimo na Livado, v ponedeljek, 12. novembra 2018 ob 18.00 uri.

Troti zagotavljajo srčno borbo in verjamejo, da bomo skupaj priča imenitni košarkarski zabavi!

Vsi ljubitelji Trotov, ki želijo podpreti sanje o še več košarke in postati Trot Navijači, bodo ob letni članarini 30 € pa prejeli darilo ter vstopili v MEGA NAGRADNO IGRO za ekskluzivni košarkarski artefakt - podpisan originalen dres košarkarja Golden State Warriors KLAYA THOMPSONA, rekorderja Lige NBA po število zadetih trojk na eni tekmi.

POKAL SPAR, 4. KROG: PONEDELJEK, 12. NOVEMBER, OB 18.00 (ŠC LIVADA): KK ŽOLTASTI TROTI : KK HELIOS SUNS

KK Troti

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.11.2018Oceni Jožko 

kot izgleda, že upoštevate ta načela: ... https://sh.wikipedia.org/wiki/Ljubodrag_Simonovi%C4%87 ... bravo fantje, obilo uspehov še naprej !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava