Vlaganje ribjih mladic v mejno reko Kolpo

9.11.2018 | 13:10

Vlaganje ribjih mladic v mejno reko Kolpo
Vlaganje ribjih mladic v mejno reko Kolpo
Vlaganje ribjih mladic v mejno reko Kolpo

Vzdrževane ugodnega stanja avtohtonih ribjih populacij v vodotokih, s katerimi upravlja ribiška družina Črnomelj, je ena izmed pomembnejših nalog uspešnega ribiškega gospodarjenja v ribiškem okolišu. K temu nas zavezujejo tudi zakonski predpisi in želja ribičev, da bi imeli vodotoke polne zdravih rib. V zadnjih letih opažamo, da je ta trend prisoten tudi v drugih ribiških okoliših ostalih RD v Sloveniji, da se uspešnost naravnega razmnoževanja (drsta) zmanjšuje, za kar pa je krivih več dejavnikov.

Za ublažitev posledic tega v ribiški družini Črnomelj uspešno skupaj s sosednjo ribiško družino iz republike Hrvaške ŠRD Kamačnik Vrbovsko, s katero soupravljamo revir na reki Kolpi, vlagamo ribje mladice podusti. Tudi v letošnji sezoni smo tako vložili več kot 6000 kosov mladic podusti, ki jih je uspešno vzgojil ribogojec Herman Kerin.

Letos je drugo leto, odkar s skupnimi močmi stopamo po poti skupnega ohranjanja ugodnega stanja ribje populacije podusti v reki Kolpi. Tako smo v tem tednu v reko Kolpo, kot omenjeno, vložili več kot 6000 kosov ribjih mladic podusti.

BYojan Lévai
gospodar RD Črnomelj

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.11.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni winetou 

Bravo Črnomaljci ! Poribljanje Kolpe v metliškem delu pa sega že daleč v zgodovino.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava