FOTO: Novi fosili v Novem mestu - nostalgičen koncert

6.11.2018 | 14:10

FOTO: Novi fosili v Novem mestu - nostalgičen koncert
FOTO: Novi fosili v Novem mestu - nostalgičen koncert
FOTO: Novi fosili v Novem mestu - nostalgičen koncert
FOTO: Novi fosili v Novem mestu - nostalgičen koncert

Novi Fosili, legendarna skupina, je dokazala, da je legendarna z razlogom! Skupaj s Klapo Skala in Darjo Gajšek so spravili na noge ljubljansko dvorano Tivoli in nasto še Novo mesto! Obiskovalci, ki so bili vsi do zadnjega navdušeni nad koncertom, so na glas peli največje hite Novih Fosilov in uživali vsako sekundo skoraj tri urnega nastopa! Navdušenje so Sanja, Zec in Marinko poželi tudi, ko so prvič zapeli pesem v slovenskem jeziku, Ne budi me mati, skupaj s Skalo in Gajškovo. Nekaterim so se celo zarosile oči, tako da lahko rečemo, da sta bila koncerta polna solz sreče, emocij in nostalgije.

Iz skupne pesmi Ne budi me mati, ki so jo izvajalci posneli skupaj v studiu Bojana Šeruge, se je razvila tudi želja po skupnih nastopih. Tako je nastala ideja za Turnejo Za dobre stare čase. In ideja je bila več kot odlična, kar so dokazali oboževalci, ki so z glasnimi kriki pozdravili skupino novi Fosili, ki se je na odre vrnila po dveh letih upokojitve. Še imajo kaj pokazati in pokazali so, da jim ni para, ko gre za dobro glasbo, velike hite in množice, ki zna na pamet vse njihove pesmi. »Očitno, ko si enkrat glasbenik, težko v življenju pozabiš na svojo prvo ljubezen«, je Sanja, ki je na odru kar žarela od pozitivne energije, skupaj z Zecem in Marinkom, ki so skupaj dali vse od sebe, do zadnje kaplje in na odru pustili dobesedno svojo dušo in srce. »Atmosfera je bila fantastična in Slovenci so fenomenalni!«, so še komentirali. Prav tako so navdušili Klapa Skala, ki so znova dokazali, da so najboljša slovenska klapa in da se z lahkoto kosajo z največjimi klapami v širši regiji. Očarala pa je tudi Darja Gajšek, ki se je že na začetku koncerta spustila med publiko in zapela skupaj z njimi. Podobno je kasneje storila tudi Sanja Doležal, ki je z obiskovalci zapela, zaplesala in kar med koncertom delila številne selfije. Turneja Za dobre stare čase se nadaljuje - 30.11. bo koncert v dvorani Tabor v Mariboru, 8.12. v Velenju, 29.12. pa v Novi Gorici.

Dvorana v Ljubljani in Novem mestu se je zibala v melodijah hitov, kot so Milena generacijo, Još te volim, E moj Saša, Košulja plava, Šuti moj dječače plavi, Ja sam za ples, Da te ne volim. Klapa Skala je ob svoji najpopularnejši skladbi Tri dni sem ljubil in drugih uspešnicah v klapskem stilu pričarala pristno mediteransko vzdušje, Darja Gajšek pa je koncert popestrila s skladbami z njene zadnje zgoščenke, z njeno mladostjo in energijo.

Navdušeni obiskovalci niso odšli domov samo z veliko mero dobre zabave, hripavega grla in bolečih nog od plesa, ampak so domov odnesli tudi vsak svojo zgoščenko dalmatinskih melodij. Tudi na koncertih, ki še sledijo, bo vsak obiskovalec domo odnesel svojo zgoščenko, poleg koncerta, ki bo še dolgo ostal v spominu!

Agencija Ekskluzivno
Foto: Jože Bojec

Galerija

_zznovifosili (01), _zznovifosili__01_
_zznovifosili (02), _zznovifosili__02_
_zznovifosili (03), _zznovifosili__03_
_zznovifosili (04), _zznovifosili__04_
_zznovifosili (05), _zznovifosili__05_
_zznovifosili (06), _zznovifosili__06_
_zznovifosili (07), _zznovifosili__07_
_zznovifosili (08), _zznovifosili__08_
_zznovifosili (09), _zznovifosili__09_
_zznovifosili (10), _zznovifosili__10_
_zznovifosili (11), _zznovifosili__11_
_zznovifosili (12), _zznovifosili__12_
_zznovifosili (13), _zznovifosili__13_
_zznovifosili (14), _zznovifosili__14_
_zznovifosili (15), _zznovifosili__15_
_zznovifosili (16), _zznovifosili__16_
_zznovifosili (17), _zznovifosili__17_
_zznovifosili (18), _zznovifosili__18_
_zznovifosili (19), _zznovifosili__19_
_zznovifosili (20), _zznovifosili__20_
_zznovifosili (21), _zznovifosili__21_
_zznovifosili (22), _zznovifosili__22_
_zznovifosili (23), _zznovifosili__23_
_zznovifosili (24), _zznovifosili__24_
_zznovifosili (25), _zznovifosili__25_
_zznovifosili (26), _zznovifosili__26_
_zznovifosili (27), _zznovifosili__27_
_zznovifosili(28)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

7.11.2018–1     + (0)     – (1)     Oceni Tadej Hocevar 

BIL JE EN ZELO LAHKO POZABLJIV PLAYBACK HDZ ŠOV

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava