Klub belokranjskih študentov ima novo vodstvo

31.10.2018 | 16:45

Klub belokranjskih študentov ima novo vodstvo
Klub belokranjskih študentov ima novo vodstvo
Klub belokranjskih študentov ima novo vodstvo

V soboto, 27. 11. 2018, je potekala redna letna skupščina, s katero je Klub belokranjskih študentov uradno zakorakal v novo obdobje. Staro in novo vodstvo se je zbralo v Semiču v gostilni Pezdirc. Razloge za izbor kraja sestankovanja pa gre iskati predvsem v želji po večji povezanosti med belokranjskimi občninami in mladimi, ki delujejo znotraj teh treh krajev – Črnomlja, Semiča in Metlike.

Poleg upravnega odbora je bilo na skupščini še nekaj članov KBŠ-ja, znovič pa so bili prisotni tudi predstavniki vseh treh občin, to sta županji Črnomlja, gospa Mojca Čemas-Stjepanovič, in Semiča, gospa Polona Kambič, ter župan Metlike, gospod Darko Zevnik. Sestanku se je pridružila tudi direktorica Kulturnega centra Semič, gospa Irena Plut. Vsem prisotnim se KBŠ iskreno zahvaljuje za sodelovanje v preteklem letu in se že veseli prihodnjih projektov. Skupščino je vodila predsednica preteklega leta in prav tako novo izvoljena predsednica KBŠ-ja – Nina Miketič. Na sestanku so še posebej izpostavili pomembnost vključevanja in podpore s strani vseh treh občin v projekte, tako mladih kot tudi predstavnikov občin. Oznaka 'belokranjski klub' pomeni, da je udejstvovanje v projektih namenjeno vsem Belokranjcem. To pa je tudi edin način, da organizacija pripomore k dejanskemu izboljšanju razmer v Beli krajini.

Vodje vseh sekcij KBŠ-ja so na skupščini predstavile svoje delo v preteklem letu, kandidati za novo vodstvo pa so predstavili smernice in načrte za novo mandatno obdobje, iz česar je bilo razvidno, da bo klubsko aktiviranje le še bolj razgibano in zanimivejše.  Predstavljeno je bilo tudi finančno poročilo leta 2017, poročilo nadzornega odbora, poročilo disciplinske komisije in poročilo o delu Mladinskega centra Bit in Mladinskega kulturnega kluba. Vsa poročila in načrti so bili soglasno sprejeti.

Sledile so volitve v klubske organe, kjer so prisotni izvolili novo predsedstvo. To so postali:

Nina Miketič - predsednica

Manja Novak - podpredsednica

Anja Šimec - tajnica

Ivana Laharnar - blagajničarka

Patricia Blažič - vodja sekcije za kulturo in družbo

Andraž Cimerman - vodja sekcije za šport

Tomaž Starašinič - vodja sekcije za informacijske tehnologije

Valentina Ambrožič - vodja sekcije za informiranje

Maša Kuzma - vodja dijaške  sekcije

V nadzorni svet so bili izvoljeni: 

Miha Babič

Nika Vrlinič

Jan Gašperič

V disciplinsko komisijo so bili izvoljeni: 

Ida Perušič

Ana Štajdohar

Jan Štefanič

Novo vodstvo je že v svežem delovnem zagonu in napovedani so že nekateri dogodki. “Klub belokranjsih študentov je v novo študijsko leto vstopil z veliko nove energije; imamo kar nekaj novih članov upravnega odbora. Rada bi še enkrat izpostavila vso hvaležnost prejšnji ekipi, s katero smo odlično sodelovali in postavili delovanje KBŠ-ja na tako visok nivo. Verjamem oz. vem, da bo z dobrim prenosom znanja in veliko volje nov upravni odbor nadaljeval to tradicijo. Za mlade pripravljamo veliko projektov, tudi novih, in že sedaj vabimo vse, da se jih udeležijo, da postanejo aktivni mladi tudi v svojem okolju in pripomorejo še k zanimivejšem dogajanju v Beli krajini,” je ob izvolitvi povedala predsednica KBŠ-ja Nina Miketič, ki svoj mandate sedaj nadaljuje drugo leto.

Klub belokranjskih študentov poziva in vabi vse mlade, da naredijo korak naprej in postanejo del mlade ekipe. Poleg izkušenj, ki jih mladi pridobijo preko sodelovanja v najrazličnejših projektih, pa KBŠ nudi še veliko drugih ugodnosti za dijake in študente (brezplačno kopiranje, sofinanciranje diplomskih nalog, brezplačne inštrukcije … ). Vabljeni vsi, željni novih znanj.

Valentina Ambrožič,
vodja sekcije za informiranje KBŠ

Galerija

1-klub (1)
1-klub (2)
1-klub (3)
1-klub (4)
1-klub (5)
1-klub (6)
1-klub (7)
1-klub (8)
1-klub (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

3.11.2018Oceni vl 

Ni problema za KBŠ, ko se po pravilih menja vodstvo, vsi člani, vsi naši plodoviti zanamci, so tako dobro utečeni v svojih aktivnostih, da volitve ne predstavljajo nikakršne težave. Še tako naprej, ploskamo vam! (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava