Praznični in rožnati oktober z Branetom Kobalom

23.10.2018 | 10:45

Praznični in rožnati oktober z Branetom Kobalom

Oktober je mesec, ko v Brežicah obeležujemo občinski praznik. Tradicionalno se v tem času zvrstijo številne prireditve in dogodki, ki jih pripravljamo razna društva, ustanove in posamezniki. V Knjižnici Brežice smo za uporabnike vseh generacij pripravili nabor enajstih dogodkov, tedensko pa nas obiskujejo tudi vrtčevski in osnovnošolski otroci s svojimi vzgojitelji, učitelji in starši oziroma skrbniki.

Vsebine četrtkovih predavanj so in bodo obarvane z zdravjem. Spoznali smo že sedem stebrov zdravega življenja, čakajo nas pozitivni vplivi najrazličnejših začimb. V četrtek, 18. oktobra 2018, pa smo se v povezavi s švicarsko biološko medicino seznanili z realnimi možnostmi bolnikov z rakom. Naš gost in predavatelj je bil Brane Kobal – zdravnik naravne medicine, s katerim smo v preteklosti že uspešno sodelovali.

Prisluhnili smo vzrokom za nastanek rakastih obolenj, spoznali medicinski način zdravljenja ter njegove prednosti in pomanjkljivosti. Na slednje smo odgovorili z dopolnilnim načinom zdravljenja, tega pa nadgradili z napotki za povečan vnos kisika v telo, razstrupljanje in pomenom prehrane. Vse bolj namreč poslušamo svoje odvisnosti (tudi odvisnosti od sadja, sladic, mesnih izdelkov …) in se sami pahnemo v bolezni. Zato je pomembno, da se naša »megla v glavi« zbistri, prehrana pa postane kakovostna.

V zadnjem delu predavanja smo spoznali še sopovzročitelja malignih obolenj – akumuliran stres – in se naučili posameznih metod za nevtralizacijo napetosti. Predavatelj je podal kratek opis dela s svojimi bolniki in frekvenčno terapijo.

Predavanje je bilo izvedeno v rožnatem oktobru in namenjeno vsem »zdravim«, ki ne želijo zboleti, tistim, ki so že zboleli, in seveda vsem tistim, ki pomagajo obolelim. Oznako zdravim smo v narekovajih izpisali zato, ker se maligna bolezen razvija in do svoje pojavne oblike nastaja več let, tudi desetletje. In marsikdo, ki zase meni, da je popolnoma zdrav, v sebi že nosi zametke, ki lahko čez nekaj časa postanejo bolezen.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzzkobal (1)
_zzzkobal (2)
_zzzkobal (3)
_zzzkobal (4)
_zzzkobal (5)
_zzzkobal (6)
_zzzkobal (7)
_zzzkobal (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava