DL: Za straženje dobil samo 200 evrov?

20.10.2018 | 15:00

DL: Za straženje dobil samo 200 evrov?

Najprej krivdo zanikal, potem si je premislil in priznal – V Straži kradel sam, v Stari Bučki pa pomagal pajdašu; ta naj bi mu od štirih tisočakov namenil le drobiž

Devit Zagorc iz novomeškega romskega naselja Brezje bo imel v zaporu skoraj tri leta čas premišljevati o svojih dejanjih, ki so ga pripeljala za rešetke. Pred kratkim je namreč priznal dva vloma, za kar so mu izrekli eno leto in pet mesecev zapora, ker mora odslužiti še kazen po drugi sodbi, pa se je enotna kazen glasila dve leti in 10 mesecev zapora.

29-letni Zagorc, oče dve otrok, ima kar bogato kazensko evidenco, saj je bil med letoma 2013 in 2016 štirikrat pravnomočno obsojen, od tega dvakrat za premoženjska dejanja. V zaslišanju je menda enkrat celo povedal, da do denarja prihaja z izvrševanjem kaznivih dejanj.

Obtožnica mu je očitala, da je 23. decembra 2014 skozi okno garaže vlomil v stanovanjsko hišo v Straži. »Odnesel je 45 evrov, tri zlate ženske uhane, 500 hrvaških kun, sekiro in žensko ročno uro, vse skupaj v vrednosti okoli 1.200 evrov,« je na predobravnalnem naroku rekla tožilka Vesna Fink.

V drugem primeru se je hiše v Stari Bučki lotil v sostorilstvu. Kdo je bil 26. decembra lani z njim v tisti hiši, organom pregona ni uspelo ugotoviti, je pa Zagorc povedal, da sta skupaj vlomila skozi kletno okno, potem pa je on le stražil, za kar je dobil 200 evrov, tisti drugi (jasno, da ni povedal, kdo je bil) pa je iz hiše izmaknil najmanj 2.450 evrov gotovine in precej zlatnine: žensko verižico, zapestnico, dva prstana, moško verižico z obeskom. Lastniki so imeli na račun njunega vloma več kot štiri tisoč evrov škode.

Na predobravnalnem naroku pred novomeško okrožno sodnico Betko Šimc krivde za navedeni tatvini ni priznal; njegov zagovornik je celo opozoril, da ima za enega alibi, saj naj bi bil v času, ko se je zgodil vlom v hišo v Straži, pri stari materi v bolnišnici; ta je tistega dne potem umrla. Poleg tega naj bi bilo orodje, ki so ga našli na kraju vloma, ukradeno na gradbišču, na katerem je Zagorc postavljal barako.

V času med predobravnavlnim narokom in glavno obravnavo si je obtoženi premislil in odločil, da očitani kaznivi dejanji vendarle prizna in sprejme kazen.

Članek je bil objavljen v 32. številki Dolenjskega lista 9. avgusta 2018

Janja Ambrožič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava