Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine

17.10.2018 | 12:45

Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine
Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine

Društvo prijateljev mladine Črnomelj in akademski slikar Robert Lozar kot strokovni vodja sta bila organizatorja letošnjega že 37. slikarskega ex tempora mladih likovnikov Bele krajine.

Otvoritev slikarskega ex tempora je bila v petek, 28. septembra 2018, ob 8.30 uri na parkirišču pred občino Črnomelj. Zbralo se je 49 mladih likovnikov, 12 likovnih pedagogov iz vseh belokranjskih osnovnih šol, teh je 9, srednje šole, Varstveno delovnega centra ter gostujoča Osnovna šola Grm in ŠC Novo mesto.

Zbrane so pozdravili in jim dali nadaljnja navodila predsednica DPM Črnomelj Tanja Vidic, namestnica DPM Metlika Vladimira Škof in strokovni vodja ex tempora Robert Lozar. Likovniki in mentorji so si poiskali vsak svoj kotiček v mestu in poprijeli za čopiče. Slikali so na temo ARHITEKTURNA DEDIŠČINA ČRNOMLJA.

Otvoritev razstave likovnih del, nastalih na 37. slikarskem ex temporu mladih likovnikov Bele krajine, je bila v četrtek, 11. oktobra 2018, v cerkvici svetega Duha v Črnomlju, so v kulturnem programu sodelovali učenci glasbene šole Črnomelj, kvartet klarinetov pod mentorstvom Jerneja Lipca.

Na otvoritvi pa so nas pozdravili še: ga. Natalija Kocjančič - svetovalka za likovno umetnost iz Zavoda RS za šolstvo, ga. Vladimira Škof - podpredsednica DPM Metlika, akademski slikar Robert Lozar – strokovni vodja za ex tempore, ga. Tanja Vidic – predsednica DPM Črnomelj, ga. Sonja Strgar – namestnica DPM Črnomelj, županja ga. Mojca Čemas Stjepanovič.

Na otvoritev razstave so bili vabljeni vsi sodelujoči mladi likovniki osnovnih in srednjih šol ter varovanci Varstveno delovnega centra Črnomelj in njihovi mentorji. Vsi so prejeli priznanja za sodelovanje.

Razstava likovnih del, nastalih na ex temporu, bo do sredine meseca novembra na ogled v cerkvici svetega Duha, nato pa bo do konca meseca maja potovala po vseh sodelujočih šolah. Nato bomo nekaj slik v zahvalo podarili sponzorjem.

Čestitamo vsem mladim likovnikom in njihovim mentorjem. Lepo se zahvaljujemo sponzorjem in vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli pri izvedbi letošnjega 37. slikarskega ex tempora.

Strokovni vodja slikarskega ex tempora – akademski slikar Robert Lozar
Predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj - Tanja Vidicnamestnica Društva prijateljev mladine Črnomelj – Sonja Strgar

Galerija

_zzcrnomelj (01)
_zzcrnomelj (02)
_zzcrnomelj (03)
_zzcrnomelj (04)
_zzcrnomelj (05)
_zzcrnomelj (06)
_zzcrnomelj (07)
_zzcrnomelj (08)
_zzcrnomelj (09)
_zzcrnomelj (10)
_zzcrnomelj (11)
_zzcrnomelj (12)
_zzcrnomelj (13)
_zzcrnomelj (14)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

18.10.2018Oceni Lojzekov stric 

Zelo lepa razstava priporočam

18.10.2018Oceni vl 

Lepo je bilo videti učence, ki so se "razlezli" po vseh kotički starega mestnega jedra. Mentorice in mentorji niso imeli velikega dela, njihovo pedagoško delo je obrodilo obilne sadove. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava