Vrtec na Čardaku tudi uradno odprt

14.10.2018 | 18:30

Vrtec na Čardaku tudi uradno odprt

Županja Mojca Čemas Stjepanovič je z ravnateljico Petro Pezdirc Stopar in namestnico ravnateljice Ireno Veselič Kos uradno odprla Vrtec Otona Župančiča - Enota Čardak, ki je po junijskem neurju utrpel veliko škodo. Tudi s pomočjo donatorjev je vrtec obnovljen in pripravljen na otroški smeh.

Za prijeten in radoživ kulturni program so poskrbeli otroci iz vrtca enote Čardak. Ravnateljica in županja sta vsem donatorjem, Gasilski zvezi Črnomelj in Štabu Civilne zaščite Občine Črnomelj na prireditvi izročili zahvale za pomoč med in po neurju ter jim tako še enkrat izkazali hvaležnost za njihov doprinos k sanaciji.

Celoten strošek obnove vrtca je 195.928,93 EUR, donacij pa je bilo skupaj 17.235 EUR.

V okviru celotnega zneska obnove je bila naročena ocena potresne ogroženosti starejšega dela Vrtca Čardak in pregled stebrov, obnova strehe in namestitev vetrnih obrob in izolacija pod streho. Skupaj so dela obnove strehe stala 108.128,67 EUR.

Strešno kritino GERARD je doniralo madžarsko podjetje AHI Roofing Kft. iz Varpalote. To je evropsko centralno podjetje proizvajalca kritine Gerard, preko slovenskega zastopnika AHI Roofing d.o.o. pa smo uskladili podrobnosti donacije.

Vrtec je s pomočjo donacij uredil šest igralnic, v katerih so bili sanirani stropi, nameščena izolacija, urejena elektro inštalacija in nameščene pralne obrobe. V drugih treh igralnicah so bila zamenjana tla, prav tako pa so bili sanirani 1., 2. in 3. vhod ter prebeljena kuhinja in hodnik nad višino. Skupaj z mizarskimi deli, beljenjem in namestitvijo strelovoda je bil strošek del notranje sanacije 87.800,26 EUR.

Zahvaljujemo se vsem izvajalcem del, da so številnim obveznostim prioritetno prevzeli dela pri vrtcu.

Kabinet županje

Galerija

_zvrtec (1)
_zvrtec (2)
_zvrtec (3)
_zvrtec (4)
_zvrtec (5)
_zvrtec (6)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

16.10.2018Oceni vl 

Kar nekako pogrešali smo strumne otroke, kako si na sprehodu z opozorili vzgojiteljic ogledujejo dogajanja okoli sebe. Vsak dan jih bomo od zdaj naprej občudovali. Vrtec, njihov vsakodnevni drugi dom, je zopet odprt! (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava