Skrivno praznovanje Marka Vozlja

13.10.2018 | 19:00

Vzpon na Triglav je bila naporna, a lepa izkušnja. Doživel jo je, ko je bil originalni Aljažev stolp na popravilu. (foto: osebni arhiv)

Vzpon na Triglav je bila naporna, a lepa izkušnja. Doživel jo je, ko je bil originalni Aljažev stolp na popravilu. (foto: osebni arhiv)

Marko Vozelj je pred časom zarezal v slastno torto, ki so mu jo podarili za okrogli rojstni dan.

Marko Vozelj je pred časom zarezal v slastno torto, ki so mu jo podarili za okrogli rojstni dan.

Marko Vozelj je praznoval okrogli jubilej in se odpravil na izlet v neznano za sto prijateljev. »Letošnje poletje je bilo noro, razburljivo in polno doživetij. Kot bi mignil, je minilo, in že smo na pragu jeseni in kopice novih izzivov,« je nekoliko skrivnosten pevec Marko Vozelj. Precej zadržan je bil tudi glede praznovanja svojega abrahama, ki ga je imel na začetku poletja. Dočakal ga je čisto po tihem, brez medijskega pompa, a ga je vseeno dostojno proslavil. Najprej so ga prijatelji presenetili doma, ki so mu za darilo prinesli in posadili lipo, nato pa je sledilo še praznovanje, ki ga zlepa ne bodo pozabili.

»Praznovanja nisem hotel razglašati. Le nekega dne sem stotim sorodnikom in prijateljem sporočil, kje v Piranu se dobimo. Nekateri so prišli z avtomobili, za druge pa sem organiziral prevoz. Odpeljali smo se v neznano na zabavo presenečenja. Bilo je res enkratno,« se spominja Marko, ki je prvega pol stoletja dočakal zdrav, zadovoljen in v solidni kondiciji. »Ko sem pogledal za nazaj, nisem želel biti na pozitivni ničli, kot radi pravijo. To potem ni življenje, temveč bolj životarjenje. Uspel mi je cel kup stvari: sem zdrav, imam krasno ženo, dve super hčerki, dobro mi gre. Končni seštevek je visoko v pozitivnem,« je zadovoljen. Iz vsega, kar se mu dogaja, zna potegniti najboljše in se ne ozirati na grenke izkušnje. Nastopov in drugih glasbenih izzivov mu ne manjka, sam poskrbi še za poslovne in osebne. Vzgajanje polžev, ki se ga je lotil pred leti, trenutno miruje, saj je s tem res veliko dela, zato pa je toliko bolj športno aktiven. »Pred kratkim sva se s prijateljem lotila posebnega izziva – v enem dnevu sva se povzpela na Triglav. Bilo je lepo, vendar naporno. Seveda pa sem se na ta izziv temeljito pripravil in sem kar nekaj časa treniral na hribu v bližini naše domače hiše v Višnji Gori. Veliko sem bil tudi na kolesu, vsake toliko pa sem še tekel. Na Triglavu sem bil prvič v življenju in je bil res čisto poseben občutek stati na očaku,« pripoveduje Marko, ki pa še ni čisto prepričan, ali bo takšen izziv še ponovil.

Svet24/odkrtio.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava