Jesenski pohod po Črmošnjiški dolini in otvoritev podhoda v Črmošnjicah

12.10.2018 | 10:00

Jesenski pohod po Črmošnjiški dolini in otvoritev podhoda v Črmošnjicah

Občina Semič v mesecu oktobru praznuje občinski praznik. V sklopu občinskega praznika se zvrstijo številni dogodki. Med njimi je bil v soboto, 6. oktobra, izveden Jesenski pohod po Črmošnjiški dolini z otvoritvijo podhoda v Črmošnjicah. Program ob otvoritvi podhoda v Črmošnjicah in pohod so organizirali CŠOD Lipa, Planinsko društvo Semič in PGD Črmošnjice.

Zbrane je nagovorila županja, Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je Občini letos uspelo uresničiti dolgoletno željo vaščanov in Doma Lipa in urediti varen prehod regionalne ceste v Črmošnjicah. Občina je skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo pod magistralo zgradila podhod. Naložba je znašala slabih 70.000 evrov, od katerih je skoraj 23.000 evrov prispevala Občina.

Pri pohodu se je zbralo lepo število pohodnikov, ki so pot začeli skozi nov podhod do izvira Črmošnjičice, se spustili do sotočja z Divjim potokom, nadaljevali ob strugi Divjega potoka skozi podhode, mostičke in prehode do izvira Divjega potoka in se nato spustili nazaj v Črmošnjice.

Županja je s piskom na piščal dala znak kolesarjem, da so se prvi zapeljali skozi podhod in ga tudi uradno odprli. Otroci pa so pod mentorstvom CŠOD Lipa podhod porisali.

Občina Semič

Galerija

_zzzzcrmosnjice (1)
_zzzzcrmosnjice (2)
_zzzzcrmosnjice (3)
_zzzzcrmosnjice (4)
_zzzzcrmosnjice (5)
_zzzzcrmosnjice (6)
_zzzzcrmosnjice (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava