Delavnica v DSO Črnomelj - Komunikacija kot strateško oro(d)žje

11.10.2018 | 11:50

Delavnica v DSO Črnomelj - Komunikacija kot strateško oro(d)žje
Delavnica v DSO Črnomelj - Komunikacija kot strateško oro(d)žje

Kljub vsem neljubim dogodkom, ki so v zadnjem času doleteli Dom starejših občanov Črnomelj (požar ob koncu leta 2017, neurje junija 2018 in finančne zagate) in prinesli številne težave, ki so zahtevale veliko prilagajanja, je bil dom deležen velike podpore tistih, ki so razumeli, s kakšnimi razmerami se dom sooča, in so mu bili pripravljeni pomagati.

Ena od pomoči je bila tudi donirana delavnica z naslovom Komunikacija kot strateško oro(d)žje, ki jo je za zaposlene doma izvedel Dare Troha, soustanovitelj komunikacijske agencije MA marketing, ki med drugim izvaja tudi odnose z javnostmi za Skupnost socialnih zavodov Slovenije. Dare Troha je komunikacijski strokovnjak s skoraj 30-letnimi izkušnjami, katerega strokovna usmerjenost je predvsem krizno komuniciranje.

Posebna pozornost je bila na delavnici usmerjena v pravilno komunikacijo, saj samo govorjenje še zdaleč ni komunikacija. Zaposleni v Domu starejših občanov Črnomelj so slišali, da je komunikacija sicer enostavna, a se jo moramo lotiti premišljeno in predvsem vnaprej razmisliti o možnih posledicah. Prav zato se vodstvo doma zaveda pomembnosti izobraževanja na področju komuniciranja, kajti, kot je dejal Troha, »vsi zaposleni smo ambasadorji našega doma« in pravilno komunikacijo lahko uporabimo kot orožje ali orodje.

Vsebina izobraževanja zagotovo sodi v dejavnost doma, pridobljeno znanje pa bodo zaposleni s pridom uporabili pri komuniciranju s stanovalci, z njihovimi svojci in tudi v zasebnem življenju, saj se sogovorniki med seboj moramo poslušati in natančno razumeti.

K. P., Dom starejših občanov Črnomelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava