Belokranjski Zdravko obvlada vse – uroke in tudi izganjanje hudiča

9.10.2018 | 14:45

Pomagal je najti že preko 30 ljudi.

Pomagal je najti že preko 30 ljudi.

Zdravko obrede najraje opravlja v svoji starejši domačiji.

Zdravko obrede najraje opravlja v svoji starejši domačiji.

Malnarič je iz kome pomagal tudi starejši gospe. K njej je poslal svetlečo kroglo in zbudila se je.

Malnarič je iz kome pomagal tudi starejši gospe. K njej je poslal svetlečo kroglo in zbudila se je.

S pomočjo nihala lahko išče pogrešane osebe in živali.

S pomočjo nihala lahko išče pogrešane osebe in živali.

V Kalu pri Semiču živi možakar s paranormalnimi sposobnostmi, ki ga Slovenci pogosto prosijo, da intervenira in jim pomaga v različnih stiskah ... Kaj imajo skupnega Klemen Jaklič, Domen Simonič in Stanko Brajer, za katerimi se je v zadnjih letih izgubila vsaka sled? Zdravka Malnariča – možakarja srednjih let iz Kala pri Semiču na Dolenjskem, radiestezista, medija, jasnovidca in »izničevalca« urokov črne magije.

Vse tri pogrešane je namreč Malnarič pomagal iskati, in to uspešno. Za Ljubljančana Jakliča je dejal, naj ga iščejo v Ljubljanici pri Tromostovju. Tam so ga kasneje res našli. Tudi v primeru Mariborčana Simoniča se je izkazalo, da je prav določil območje, na katerem so ga kasneje našli. Od leta 1985, ko se je začel ukvarjati z iskanjem, je uspešno našel že več kot 30 ljudi.

Fotografija in nihalo

Medijsko je močno odmevala predvsem Zdravkova intervencija v času iskanja Stanka Brajerja, voznika Petrolove cisterne, ki je bil 13. julija 2015 udeležen v prometni nesreči na primorski avtocesti, v kateri je življenje izgubila romunska družina, ki je bila na poti na dopust. »Ko sem v rokah držal fotografijo Brajerja, mi je nihalo v petih minutah dalo točen odgovor, kaj se je zgodilo z njim in da ga bodo našli 800 metrov jugovzhodno od kraja nesreče. Tam je tudi res ležal,« je dejal Malnarič.

Včasih s svojimi sposobnostmi pomaga celo detektivom. Najboljše rezultate sicer beleži, če dela zjutraj, ko je spočit, in to doma, v svoji 140 let stari hiši, v kateri so lesena tla in strop ter ni sevanj. »Kadar to delam, sem najraje sam. Stvar se odvija tako, da postavljam vprašanja, nihalo pa mi s svojim gibanjem odgovarja z da ali ne. Kazalec leve roke držim na fotografiji človeka ali predmeta, ki ga iščem,« opiše.

Preganja ga mafija

Pomagal je najti tudi ogromno izgubljenih živali in celo ukradenih avtomobilov, vendar se z iskanjem slednjega ne ukvarja več, saj da mu je balkanska mafija, vpletena v kriminalna dejanja kraje avtov, dala jasno vedeti, da jim ni v interesu, da to počne. »Preveč sem bil uspešen in sem razjezil balkansko mafijo. Ker so mi zagrozili, da me bodo likvidirali, sem nehal iskati ukradene avtomobile,« je dejal.

Malnarič iz Dolenjske tudi dobro ve, kako je, ko v  hišo pridejo duhovi. »Luči se začnejo prižigati in ugašati, nekaj začne ropotati. To so znaki prisotnosti duha. Ta kot duh obstane v tem svetu, če ni umrl izpolnjen. Potem mu pomagamo poiskati svoj mir,« pojasni. Duha, ki »muči« nekoga od svojcev, pokliče kar na svojo domačijo, s pomočjo vrtljive mize.

Tulil je

Zaupa nam, da zna razrešiti tudi obsedenost z zli demoni – hudičem. Vendar o teh posredovanjih ne mara govoriti preveč. Ima pa kliente zaradi tega po vsej državi. »O tem tudi ne maram posebej razlagati, ker je to sila občutljivo področje in me lahko hitro okličejo za premaknjenega. To, da se je vate »usedel« hudič, se kaže kot neka obsedenost, histerija. Poznam primer nekega dečka, ki je vsakič, ko je videl božjo podobo na sliki, dobil neki izpad; začel je tuliti, pravzaprav rjoveti, izbulile so se mu oči, jezik mu je padel iz ust. Potem so nanj položili roke, štirje so ga menda komaj držali, in je bil odrešen,« priča o enem od primerov.

Veliko dela ima tudi z uroki črne magije. Zna jih izničevati. »Črne magije je največ v Srbiji, Bosni, Bolgariji in Romuniji. K nam so jo prinesli priseljenci od tam. Vem, kako pomagati v takih primerih. Treba je malo moliti, skratka opraviti neki obred, in je,« na kratko, saj ne želi razkrivati skrivnosti svojih postopkov, razloži, kako potekajo njegove seanse.

Išče vodo

Malnarič zna z bajalico poiskati tudi podzemno vodo. »Celo geologi in vrtalci me prosijo za pomoč. Pa seveda ljudje, ki se odločijo, da bodo na svoji zemlji naredili vrtino za vodo,« pravi Zdravko in pristavi, da od nikogar ne zahteva plačila. »Če mi kdo kaj da, je to njegova dobra volja. Zame je največje plačilo, ko vidim, da sem dobro opravil delo,« skromno zaključi naš pogovor.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

10.10.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni Milka Starešinič 

Mene zanima, kako lahko izganja hudiča, če je to, hudičevo delo, kar on počne? Za vsem tem kar on počne stoji oče laži- hudič, ljudje se pa naj odločajo komu bodo služili...

10.10.2018+2     + (3)     – (1)     Oceni Milka Starešinič 

Hudiča lahko izganja le pooblaščeni EKSORCIST!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava