FOTO: Melania: "Pomembno je, kaj počnem, ne kaj imam oblečeno"

8.10.2018 | 12:55

FOTO: Melania: "Pomembno je, kaj počnem, ne kaj imam oblečeno"
FOTO: Melania: "Pomembno je, kaj počnem, ne kaj imam oblečeno"
FOTO: Melania: "Pomembno je, kaj počnem, ne kaj imam oblečeno"

Prva dama ZDA se je razjezila in odzvala na kritike o izbiri njene oprave na turneji po Afriki.

Izbira oblačil Melanie Trump večkrat izzove kritike. Mnogi namreč menijo, da prva dama Združenih držav Amerike izbere določene stile, da bi z njimi simbolizirala določena politična stališča. Nazadnje se je val ogorčenja sprožil, ko je po Afriki hodila oblečena v safari hlače kaki barve, visoke škornje in poseben klobuk, ki so ga nosili britanski kolonialisti v poznem 19. stoletju.

A Melania je na obtožbe sedaj končno odgovorila. "A veste kaj ... Ravnokar smo zaključili z izjemnim potovanjem. Šli smo v Gano, Malavi, Kenijo in sedaj smo tukaj v Egiptu. Govoriti hočem o turneji, ne o tem, kaj nosim," je dejala na vprašanje novinarkel ki jo je v Egiptu soočila s kritikami izbire njenih oblačil. "Pomembno je, kaj počnemo, kako uporabljamo ameriško pomoč, kaj počnem s svojimi iniciativami. Želim si, da bi se ljudje osredotočili na to, kar delam, ne na to kaj nosim."

Melania se je že pred obiskom afriške celine soočala s kritikami na račun izbire oblačil. Najbolj je njene kritike prizadela izbira jakne, ki jo je nosila ob obisku pribežniških otrok, zadržanih na ameriški meji. Zelena jakna je namreč nosila napis "Res mi je vseeno, pa tebi?"

Podprla tudi izvolitev kontroverznega sodnika

Ob koncu afriške turneje v Egiptu je Melania podprla tudi izvolitev kontroverznega sodnika Bretta Kavanaugha na mesto vrhovnega sodnika ZDA. Kavanaugh, ki se je med procesom izvolitve v ameriškem senatu soočal z obtožbami o spolnih napadih, je bil v soboto potrjen s 50 glasovi proti 48. "Mislim da je visoko kvalificiran za vrhovno sodišče." Na vprašanje, ali verjame Christine Blasey Ford, ki je sodnika obtožila spolnega napada pa je Melania odvrnila, da je potrebno pomagati žrtvam vseh zlorab, a da na vprašanje ne bo odgovorila.

Svet 24

Galerija

_afrika (1)
_afrika (10)
_afrika (11)
_afrika (12)
_afrika (13)
_afrika (14)
_afrika (2)
_afrika (3)
_afrika (4)
_afrika (5)
_afrika (6)
_afrika (7)
_afrika (8)
_afrika (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava