DL: Velika tatvina - Kradel iz skednja

7.10.2018 | 15:15

Darko Hudorovac

Darko Hudorovac

Med povratnike s premoženjskimi kaznivimi dejanji sodi Darko Hudorovac iz Bele krajine, ki prav zdaj prestaja kazen v zaporih na Dobu. Ta se bo očitno podaljšala, saj je na nedavnem predobravnavnem naroku na novomeškem okrožnem sodišču priznal novo kaznivo dejanje velike tatvine.

Kot Hudorovcu, očetu štirih otrok, brez premoženja in brez socialne pomoči, očita obtožnica, se je pred približno štirimi letih dopoldne skupaj s svojo partnerico Jasmino in mladoletnim sinom lotil kraje pri Jazbečevih v Preloki. Po tramu je splezal v notranjost skednja, odstranil zapah ter na prikolico naložil 200-litrski pločevinasti sod z bakreno spiralo, manjši bakreni kotel ter karoserijo avtomobila letnika 1985. Lastnika je oškodoval za najmanj tisoč evrov.

Okrožni državni tožilec Srečko Hočevar je v primeru priznanja krivde po obtožbi predlagal izrek polletne zaporne kazni, saj pogojna obsodba zaradi predkaznovanosti obtoženca ni na mestu. Darko Hudorovac se je po pogovoru z zagovornikom Matejem Šporarjem odločil veliko tatvino priznati, strinjal se je, da se kazen združi s sodbo okrajnega sodišča v Črnomlju, za kar že prestaja zaporno kazen, in da se mu nato izreče enotna kazen. Okrožna sodnica Betka Šimc je dejala, da bo zato najprej treba pridobiti spis s črnomaljskega sodišča, pred izrekom kazni seveda sledi pregled preostalih dokazov, od kazenskega lista naprej. Narok za izrek kazenske sankcije so zato prestavili na danes. Premoženjskopravni zahtevek ni bil priglašen.

Oobtoženčeva partnerica Jasmina krivde za opisano kaznivo dejanje ni priznala.

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista 19. julija 2018

Besedilo in fotografija: L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava