Madagascar z Ireno Y. Tiran in Gašperjem Rifljem skoraj vse spravil v bolnišnico

5.10.2018 | 12:40

Operna pevka Irena Yebuah Tiran in nečakinja Ama. (foto: Vito Tofaj)

Operna pevka Irena Yebuah Tiran in nečakinja Ama. (foto: Vito Tofaj)

Levček ali lev? Lev! Gašper Rifelj!

Levček ali lev? Lev! Gašper Rifelj!

Bili smo na slavnostni premieri muzikala Madagascar, kjer se zgodba začne, ko si zebra Marty (Vrbič) za 10. rojstni dan zaželi nekaj posebnega – in prijatelji lev (Gašper Rifelj), nilski konj (Irena Yebuah Tiran) ter žirafa (Lisjak) ji ustrežejo.

Zgodba muzikala Madagaskar, ki sta ga po licenčni pogodbi pripravila produkcija NAGP z Nejcem Avbljem in Špas teater z Uršo Alič, bi lahko imela drugačen razplet, saj se je zapletla še pred – zapletom. Krivca za to vam ne moremo pokazati. Je premajhen. No, če bi imeli mikroskop, bi ga kajpak lahko, saj je krivec – bacil.

Bacilček v akciji

Ta drobcena, nesrečna živalca je vstopila v življenje srečnih »živalic« – Gašperja Riflja (lev Alex), Blaža Vrbiča (zebra Marty), Nejca Lisjaka (žirafa Melman), Irene Yebuah Tiran (nilski konj Gloria), Danaje Koren, Jana Bučarja, Nejca Simšiča in drugih – na vrhuncu priprav pred premiero v Kulturnem domu Mengeš (po domače v domu Špas teatra). Ne, ne, ni zbolel ves igralski ansambel. In ne naenkrat. Predstave gledalcem še zdaleč ne bi bilo treba iti gledat v bolnišnico.

Prek bolezni do zvezd

Bolezen je najprej delala zdraho pri enem, po tem pri drugem igralcu in se na dan premiere lotila še »našega« Nejca Simšiča, ki je tik pred začetkom odbrzel v zdravstveni dom, kjer so mu prijazno »stisnili« injekcijo. »Veste, brez nje pri 38 stopinjah vročine zagotovo ne bi zmogel nastopa. A zdaj se izvrstno počutim!« je, čeprav prepoten, a srečen, razložil. A srečen ni bil le Nejc, obrazi so namreč žareli vsem v ekipi – in obiskovalcem slavnostne premiere. Direktorica Špas teatra je prejemala čestitke z vseh strani, nekaterih igralcev v gneči po nastopu skoraj nismo videli, na njih so (malo za šalo in zelo zares) »viseli« navdušeni prijatelji. Družinski člani, s poudarkom na najmlajših, ki jim je predstava tudi namenjena. Čeprav se lahko zlahka ob burnih dogodivščinah predstave zabavajo vsi med sedmim in 107. letom.

Svet 24

Galerija

_zzzmadagascar (1)
_zzzmadagascar (10)
_zzzmadagascar (11)
_zzzmadagascar (2)
_zzzmadagascar (3)
_zzzmadagascar (4)
_zzzmadagascar (5)
_zzzmadagascar (6)
_zzzmadagascar (7)
_zzzmadagascar (8)
_zzzmadagascar (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava