GATUS 2018: Odlični dosežki dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto 

3.10.2018 | 13:30

 GATUS 2018: Odlični dosežki dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto 

V Beogradu je med 27. in 30. septembrom potekalo 7. mednarodno srečanje gastronomsko-turističnih šol, GATUS 2018.

Ideja za projekt GATUS je nastala leta 2012 na naši šoli, prevzeli smo tudi vlogo prvega organizatorja in gostitelja. Namen projekta je spodbujanje in razvoj sodelovanja med šolami, izmenjava praks, promocija poklica in gastronomsko-turistične ponudbe domačega kraja, regije ter omogočanje pogojev za profesionalno rast dijakov.

Vsako leto srečanje organizira druga šola, letos je ta čast pripadala Ugostiteljsko turistički školi Beograd. Srečanja se je udeležilo preko 100 dijakov z mentorji iz Novega mesta, Maribora, Radovljice, Opatije, Poreča, Osijeka, Banja Luke, Herceg Novega, Leskovca, Smedereva, Bara in Beograda. Tekmovanja v stroki so potekala na šoli in v hotelu Palace, ki je učno podjetje v lasti šole.

Dijaki naše šole so dosegli naslednje odlične rezultate:

- zlato priznanje za tridnevni turistični aranžma »Po poteh Župančičevega otroštva« in inovativen turistični spominek v izvedbi Ule Gliha, Anite Sinjur in Alena Golobiča pod vodstvom mentorice Slavice Šterk,

- srebrno priznanje za pripravo svečanega pogrinjka in flambiranje palačink, ki so ga izvedli Janez Slapšak, Katja Lavš in Dominik Povše pod vodstvom mentorja Roka Zupana ter

- zlato priznanje za nacionalno jed iz postrvi in restavracijsko sladico, ki so ju pripravili Nejc Markelc, Natalija Bedene in Jure Kovač pod vodstvom mentorice Andreje Dvojmoč.

Gostiteljica GATUS-a 2019 je Turističko-ugostiteljska škola Poreč.

Slavica Šterk
Koordintorka in idejni vodja projekta

Galerija

_gatus (0)
_gatus (1)
_gatus (2)
_gatus (3)
_gatus (4)
_gatus (5)
_gatus (6)
_gatus (7)
_gatus (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava