Išče se nova vinska kraljica

22.9.2018 | 13:40

Vinska kraljica 2017 je bila Dolenjka, Maja Žibert iz Šentruperta. (foto: arhiv lokalno.si)

Vinska kraljica 2017 je bila Dolenjka, Maja Žibert iz Šentruperta. (foto: arhiv lokalno.si)

Nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, Pomurski sejem d.d., objavlja natečaj za izbor 23. Vinske kraljice Slovenije, ki bo nosila nacionalno vinsko krono v letu 2019.

Vinska kraljica Slovenije je krona slovenskega vinogradništva ter poslanica slovenskega turizma in kulturne dediščine. Je predstavnica vinorodnih slovenskih dežel in države Slovenije kot vrhunske vinorodne destinacije. Doma in v tujini skrbi za pridobivanje novih prijateljev slovenskega vina ter za dvig in širitev vinske kulture.

K sodelovanju na natečaju za izbor Vinske kraljice Slovenije 2019 so vabljena dekleta med 18. in 25. letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega večjega svetovnega jezika in vozniški izpit.

Kandidatke, ki bodo pravočasno oddale prijavo in ustrezale pogojem natečaja, bodo v začetku letošnjega novembra povabljene na predstavitev komisiji za izbor Vinske kraljice Slovenije. Najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, pa bo okronano za 23. Vinsko kraljico Slovenije v januarju 2019.

Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo.

Organizator bo zbiral prijave do vključno 19. oktobra 2018 na poštnem naslovu: Pomurski sejem d.d., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona (Vinska kraljica Slovenije). Pri prijavi po klasični pošti je merodajen poštni žig z datumom oddaje pošiljke, kandidatke pa se lahko prijavijo tudi na elektronski naslov:miran.mate@pomurski-sejem.si.

Pomurski sejem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava