Na poti s Sopotniki tudi sevniški župan

20.9.2018 | 12:25

Župan  Srečko Ocvirk kot častni prostovoljec

Župan Srečko Ocvirk kot častni prostovoljec

Prav tako direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek

Prav tako direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek

Na poti s Sopotniki tudi sevniški župan

V sevniškem programu evropskega tedna mobilnosti sodeluje tudi Zavod Sopotniki, ki s podporo Občine Sevnica in v organizaciji KŠTM Sevnica starejšim občanom nudi brezplačne prevoze za starejše.

Letošnji teden mobilnosti je zanje še posebej pomemben, saj se osredotoča tudi na ozaveščanje problematike trajnostne mobilnosti med starejšimi. S storitvijo želijo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev predvsem iz manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Sopotniki tako starejše zapeljejo k zdravniku, v trgovino, na obiske, kulturne prireditve in še kam.

Prostovoljcem se je te dni pridružila direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, včeraj pa kot častni prostovoljec tudi župan Srečko Ocvirk. Ob uvodnem pogovoru s koordinatorko Bernardo Kidžin se je prepričal o dobri organiziranosti delovanja Sopotnikov in se zahvalil za predano delo, nato pa iz prve roke na terenu dobil še potrditev občanke, da je storitev izjemno dobrodošla in v veliko pomoč.

Sopotniki so namenjeni starejšim občanom, upokojencem. Predvsem tistim iz oddaljenih vasi, ki ne morejo koristiti javnih prevoznih sredstev. Starostniki lahko za rezervacijo prevoza pokličejo teden dni ali nekaj dni vnaprej na telefonsko številko 031 338 187, in sicer od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, z izjemo praznikov.

Uporabnikov je vse več, doslej 144. V letu 2018 je bilo doslej opravljenih 531 prevozov, ob tem pa prevoženih 16.213 kilometrov. Sopotniki so prostovoljni vozniki, različnih let in poklicev. V sevniški občini jih je trenutno pet, vsekakor pa je dodatna pomoč izjemno dobrodošla. Zato vse, ki bi si prav tako želeli pomagati, vabijo, da pokličejo na telefonsko številko 031 338 187.

Občina Sevnica

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

21.9.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni Nusa Hrastelj 

Lepa gesta in reklama. A do posavski zupani vozili v prostem casu ali v casu sluzbe?

21.9.2018+5     + (5)     – (0)     Oceni Franci D 

Seveda so vzeli dopust!

25.9.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni Franci D 

Vsaka štiri leta, pred volitvami, so pripravljeni na vse, tudi v greznico bi glavo porinili ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava