Hoja za spomin

20.9.2018 | 08:50

Hoja za spomin

Organizacije v sestavi Slovenskega združenja za pomoč pri demenci Alzheimer Slovenije tudi letos izvajajo osrednjo aktivnost "hoja za spomin" s katero člani združenja, tudi Spominčica Dolenjske, Novo mesto, Čitalniška 1, želijo v pomoč in podporo osebam z demenco in njihovim svojcem, z nasveti, vzgledi in konkretno pomočjo, pomagati pri odpravljanju težav, ki jih povzroča ta "kuga človeštva". Beremo, da v Sloveniji vedno več, zlasti starejših ljudi, živi s tegobami demence, Alzheimerjeve bolezni.

Z namenom osveščanja bo v petek, 21. septembra 2018, med 9.30 in 11.00, potekalo gibanje s hojo po novomeških ulicah in številnih večjih krajih Dolenjske. Novomeška "hoja za spomin" bo zaključena na ploščadi pri Domu upokojencev, Čitalniška 1, ob 11. uri. Srečanje bo zaključeno s konferenco društva in imenovanjem novih članov v odbor.

Aktivnosti, ki jih že uspešno organizirajo člani so; pomoč osebam na domu, aktivnosti družabnic, skupine za samopomoč v Domu starejših občanov Novo mesto, iskanju dobrih točk v mestu s pomočjo osebam za demenco. Želja odbora je organizacija Alzheimerjevega centra in posvetovalnice za osebe z demenco in njihove svojce.

Še veliko dela čaka odbor, ki ga želi podeliti z vami, zato vas vabimo na aktivnost "hoja za spomin".

Hvala. Čakamo te.

Spominčica Dolenjske

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava