"Če bi bil/a jaz župan/ja ..." Kaj bi spremenili, dodali, uredili v vaši lokalni skupnosti?

17.9.2018 | 10:00

"Če bi bil/a jaz župan/ja ..." Kaj bi spremenili, dodali, uredili v vaši lokalni skupnosti?

Lokalne volitve so pred vrati. Zakaj ne bi kandidatom za župane vnaprej povedali, kaj potrebujemo in kako bi lahko izboljšali kakovost življenja v naših lokalnih skupnostih? Regijski NVO center - stičišče nevladnih organizacij JV Slovenija vas vabi k sodelovanju.

Torek, 18. 9. 2018, od 16.30 do 18.30 - atrij Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto

V službi in prostem času ste vpeti v različna področja, ki jih dobro poznate, opažate izzive in imate ideje, kaj bi se dalo izboljšati in na kakšen način.

Sploh nevladne organizacije (društva, zasebni zavodi, ustanove), ki delujete na vseh ključnih področjih skrbi za človeka - od kulture, športa, socialnega varstva, mladine, zdravja, pa do turizma, varstva okolja, izobraževanja, humanitarne dejavnosti in še česa - ste na svojih področjih strokovnjaki, dobro poznate razmere in imate zagotovo predloge, kako bi bilo smiselno reševati izzive in težave, ki jih srečujete na terenu. Če ste npr. organizacija, ki se ukvarja z mladimi in ste z njimi v stiku vsak dan (in verjetno dobro poznate tudi vso zakonodajo s tega področja), bi zagotovo znali predlagati, kaj potrebujejo, kaj bi bilo zanje smiselno načrtovati v vaši občini in morda imate tudi že predlog, kako se tega lotiti. Enako velja za vsa področja, ki jih pokrivate.

Komu je dogodek namenjen

Vabljeni prebivalci iz vseh občin, ki spadajo pod Upravno enoto Novo mesto, to so Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Šmarješke Toplice, Škocjan, Straža in Žužemberk. Še posebej pa vabljeni:

predstavniki nevladnih organizacij

predstavniki občinskih uprav, javnih zavodov, javnih ustanov

predstavniki gospodarstva

zainteresirani občani

Kako bo potekalo delo in kaj se bo zgodilo z vašimi predlogi

Dogodek se bo začel s predstavitvijo nedavnih uspešnih primerov, ko so različne (nevladne) organizacije predlagale rešitve za izbrane izzive in jih v partnerstvih z drugimi organizacijami in posamezniki tudi uspešno izvedle.

Nadaljevali bomo z zbiranjem vaših predlogov. V moderiranem procesu, ki ga bo vodil moderator Sašo Kronegger, jih boste umestili v širšo sliko, razčlenili dejavnike, ki vplivajo na njihovo izvedljivost in oblikovali rešitve. Izmed predlaganih rešitev boste skupaj izbrali tiste, s katerimi želite prioritetno seznaniti svoje kandidate za župane.

Regijski NVO center bo kandidate za župane z izbranimi predlogi seznanil na dogodku Šola za župane, ki jo bo zanje pripravil 1. oktobra 2018, ter jih preko različnih kanalov obveščal ves čas pred volitvami.

Prijave

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se nanj prijavite. Kliknite sem. Če se prijavljate kot posameznik, pustite rubrike, ki se nanašajo na organizacijo, prazne. V primeru tehničnh težav nam pišite na drpdnm@gmail.com ali pokličite 07 39 39 311.

Kako lahko sodelujem, čeprav ne utegnem priti na dogodek?

Če bi kljub temu, da ne utegnete priti na dogodek, vseeno radi prispevali svoj predlog, ga lahko zapišete v obrazec, ki ga najdete na povezavi TUKAJ. Pomembno: Čeprav je zasnovan za nevladne organizacije, ga lahko uporabite tudi posamezniki in predstavniki vseh ostalih organizacij.

T. C.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.9.2018Oceni Lojzekov stric 

Dolenjske toplice,Žužemberk,Črnomelj,Semič se morajo volilci potrudit in zamenjat župane in županje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava