Dan odprtih vrat zaključili s filmom ''To so gadi''

14.9.2018 | 09:30

Dan odprtih vrat zaključili s filmom ''To so gadi''<strong><br /></strong>

V sredo je KCK Kočevje na stežaj odprl svoja vrata vsem, ki so si želeli ogledati in spoznati tudi javnosti manj znane kotičke naše osrednje kulturne ustanove. Na vodenih ogledih, ki so si sledili od jutra do poznega popoldneva, je veliko število predvsem mladih obiskovalcev doživelo Kulturni center malo drugače kot sicer. Raziskali so lahko prav vse kotičke v hiši tudi tiste namenjene le nastopajočim ali strokovnim delavcem. Popeljali smo jih skozi zgodovino kina v Kočevju, ogledali so si delovanje avdio in svetlobne tehnike, zaodrje gledališča in razstavo likovnih del, ki so nastala v ateljeju KCK Mansarte. Vse obiskovalce pa smo seznanili tudi z vso bogato in pestro programsko ponudbo Kulturnega centra v letu 2018-2019.

Dan odprtih vrat je bil hkrati odlična priložnost, da smo na interni pogovor, ki sta ga gostila župan občine Kočevje, g. Vladimir Prebilič in direktorica Zavoda Kočevsko, ga. Vesna Malnar Memedovič, povabili nekdanja direktorja kina v Kočevju, g. Staneta Trdana in g. Iveta Staniča, ki sta s pripovedovanjem zgodb navdušila. Gospoda sta nam odstrla mnoge zanimive okoliščine, ki so botrovale k ustanovitvi kina in njegovemu delovanju v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Na pogovoru je bil prav tako prisoten g. Tone Steklasa, ki  danes skrbi za to, da je kočevski kino KCK primerljiv z vsemi drugimi kino hišami po Sloveniji, tako tehnično kot tudi programsko. Ugotovili smo, da ima kino v Kočevju že dolgo in uspešno tradicijo, ki se danes nadaljuje v zelo spodbudni smeri.

Dan se je zaključil s predvajanjem slovenske filmske klasike To so gadi. KCK Kočevje je na zelo lep in zanimiv način vzpostavil most med preteklostjo in sedanjostjo, saj je bila razlika v letih med našimi najmlajšimi in najstarejšimi obiskovalci Dneva odprtih vrat, več kot 80 let.

T. P., Zavod Kočevsko

Galerija

_zDan odprtih vrat 1 (1)
_zDan odprtih vrat 1 (2)
_zDan odprtih vrat 1 (3)
_zDan odprtih vrat 1 (4)
_zDan odprtih vrat 1 (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava