''Punčka naša, naj ti bo zemlja lahka.''; iščejo Nastjin telefon

13.9.2018 | 10:50

Prikupno dekle z Dolenjske je motorje naravnost oboževalo. Foto: Facebook

Prikupno dekle z Dolenjske je motorje naravnost oboževalo. Foto: Facebook

Prijatelji so se na kraju nesreče tako posvetili preminuli Nastji. Foto: Facebook

Prijatelji so se na kraju nesreče tako posvetili preminuli Nastji. Foto: Facebook

Dolenjko, ki je življenje izgubila v hudi nezgodi, bodo danes pokopali na kočevskem pokopališču.

V nedeljo malo pred šesto uro, ko se popoldan počasi že preveša v večer, se je na regionalni cesti zunaj naselja Smuka v Občini Kočevje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Ko je mladenka na motorju po regionalni cesti vozila iz smeri naselja Smuka proti Dvoru in začela prehitevati pred seboj vozeče osebno vozilo, je pri vračanju nazaj na desno smerno vozišče izgubila oblast nad motorjem in zapeljala na makadamsko bankino ob desnem robu vozišča, kjer je trčila v stebriček kilometrske oznake. Pri tem se je komaj 21 let stara Nastja Kosman tako hudo poškodovala, da ji ni bilo pomoči.

Boli me, zelo boli

Družbena omrežja so le nekaj ur zatem začela preplavljati sporočila njegovih uporabnikov, ki so dekle poznali in so na njem izražali svoje občutke ob tragičnem dogodku. Med njimi se je oglasila tudi Nastjina sestra Meggy, ki je objavila še posebej ganljiv zapis. »Moja zvezdica,️ sploh ne veš, kaj si mi naredila. Še sama ne vem točno. Vem pa, da boli, zelo boli. Iščem razlage, zakaj te je bog vzel tako hitro. Nešteto vprašanj imam v glavi. Nič pa mi te ne vrne. Prosim te, ostani ob meni, spodbujaj me, pomagaj mi vstati, ko bom padla. Ne pozabi, da si bila nekaj posebnega v mojem življenju, moja mala sestrica. Vedno boš v mojem srčku. Rada te imam. Za vedno!« je zapisala.

Iščejo njen telefon

Meggy je včeraj na spletu sporočila tudi, kdaj bo pogreb. »Od naše Nastje Kosman se bomo poslovili ta četrtek ob 16. uri na pokopališču v Kočevju,« je javila in dodala, da bi si tako ona kot preostala družina zelo želela, da se od nje poslovi tudi čim več motoristov. S tem bi se posvetili spominu na njeno življenje, v katerem so ji motorji predstavljali strast. »Vsi motoristi, ki bi jo radi pospremili na zadnjo pot, ste vabljeni, da to storite z motorji,« se je glasilo njeno povabilo.

Nastjina sestra je na družbenem omrežju zapisala še, da iščejo njen mobilni telefon. »S kraja nesreče je izginil Nastjin telefon. Najditelja zelo lepo prosim, da nam ga vrne. Imela ga je v kombinezonu, v notranjem žepu. Želimo si ga dobiti zaradi njenih fotografij,« je sporočila.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

14.9.2018+5     + (7)     – (2)     Oceni Damjan Lozar 

Uredništvo.... Žalostno je to, da delate samo copy paste iz drugih še bolj šrot portalov.... še eno dejstvo je pa to, da če bi se vsaj malo potrudili, kot se novinarji znate bi izvedeli da je bil telefon par ur po objavi najden... Postali ste le še bleda senca Lokalno.si kakršnega smo poznali nekoč

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava