DL: Preprodajalci drog - Obsodili še dve dami

5.9.2018 | 14:10

Polona Kukovičič v času, ko je bila še dolgolaska. Ob izreku sodbe si je obraz pokrila s papirji.

Polona Kukovičič v času, ko je bila še dolgolaska. Ob izreku sodbe si je obraz pokrila s papirji.

Od 13 obtoženih obsodili 12 preprodajalcev droge v Posavju, Zasavju in Ljubljani – Kukovičičeva prepričana, da se ji s tem, ko je v priporu, godi velika krivica

Na krškem okrožnem sodišču se je končalo sojenje Poloni Kukovičič in Bojani Košir, ki sta skupaj s partnerjema Mariom Urhom in Robertom Žirovnikom sodelovali pri preprodaji drog na območju Posavja, Zasavja in Ljubljane. Kukovičičevo so obsodili na tri leta in pol zapora, Koširjevo pa na pogojno kazen leto in pol zapora v preizkusni dobi petih let. Sodba še ni pravnomočna.

Kukovičičeva je pred izrekom kazni povedala, da je že v priporu, kjer je od marca lani, izstopila iz začaranega kroga odvisnosti. »Ponosna sem, da mi je to uspelo v takem okolju, saj sem spoznala, da je v priporu in zaporu več droge kot zunaj. Ne nameravam se vračati v stari krog ljudi,« je samozavestno povedala mladenka, ki se je med sojenjem iz dolgolaske spremenila v kratkolasko. Prepričana je bila, da po 15 mesecih najstrožjega režima v priporu ni več razloga za njeno zadrževanje, obžalovala je, da mora na sodišču dokazovati svojo nedolžnost zaradi svojega partnerja in drogiranja.

Sodnica Danijela Knez Molan, ki je v izreku sodbe navedla ducat kaznivih dejanj, povezanih z njeno prodajo drog (večinoma gre za heroin in kokain), ji je pripor podaljšala. »To dejanje je eno najhujših in najbolj zavrženih. Ko sem vas poslušala in ste rekli, da ste po nedolžnem v priporu in tukaj, sem spoznala, da je pred vami še dolga pot. V zaporu boste imeli čas premisliti. Svojo energijo usmerjate v napačne stvari, ne študirajte le zakona o kazenskem postopku, ampak tudi kazenski zakonik, da boste vedeli, kaj je prepovedano,« je med drugim rekla sodnica.

Koširjeve, ki je bila obsojena, ker je pomagala Žirovniku, na sodišču ob izreku kazni ni bilo, zastopal jo je njen odvetnik Marjan Černe.

V enem od večjih sojenj zaradi preprodaje drog na krškem okrožnem sodišču se je v kazenskem postopku znašlo 13 ljudi. Deset od njih jih je s tožilstvom sklenilo sporazume in najvišjo kazen je dobil glavni organizator, Radečan Robert Žirovnik, ki mu je bila izrečena kazen pet let in sedem mesecev zapora ter stranska kazen 500 evrov. Partnerja Kukovičičeve Maria Urha s Senovega so obsodili na 2 leti in 5 mesecev zapora. Preostalim so izrekli od pogojnih kazni do nekaj let zapora, nekateri od njih morajo plačati tudi stranske denarne kazni. Sodni epilog čaka le še Blaža Kolmana.

Članek je bil objavljen v 25. številki Dolenjskega lista 21. junija 2018

J. A.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

5.9.2018+5     + (5)     – (0)     Oceni Franci D 

Prav vseeno je, ali je dolgolaska ali kratkolaska, pokvarjeno dete do amena. Ko bo zunaj bo ista kot prej. Zelo žalostno ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava