3. Anin glasbeni večer

23.8.2018 | 09:55

3. Anin glasbeni večer
3. Anin glasbeni večer

V umirjenem ambientu podružnične cerkve sv. Ane se je v skupnem sodelovanju leskovškega kulturnega društva in leskovške župnije 17. avgusta odvil tretji izmed skupno štirih Aninih glasbenih večerov, na katerem je občinstvo eno uro razveseljeval kitarist Simon Roguljić. Perspektivni 23-letni glasbenik je svoje glasbeno udejstvovanje po šest-letnem božanju strun v Brežicah nadaljeval na zagrebškem Konzervatoriju za glasbo Elly Bašić, sedaj pa je njegov študij, posvečen kitari, v zaključnem dodiplomskem delu na dunajskem konservatoriju za glasbo. Simon Roguljić je pred razstavljenimi slikami cvetja, katere je ustvarila Vilma Siter, preigraval skladbe Mertza, Bacha, Castelnuovo – Tedesca, Guilianija in Kriegerja.

Simon Roguljić, ki je sicer posavskega rodu, saj prihaja iz Brežic, svojega glasbenega znanja ne drži le zase, pač pa sledi reku »V slogi je moč« - mlad kitarist je namreč ustanovni član kitarskega kvarteta ViennElly ter skupine Bataclana Quintet, ob čemer mu je povezovanje z glasbeno navdahnjenimi in talentiranimi kolegi že omogočilo nastop v znameniti dunajski palači Schönbrunn ter v dvorani ORF Radiokulturhaus, ravno tekom tega poletja igral pa je tudi na enem od treh najpomembnejših festivalov jazza – JazzFest Vienna.

Prefinjeno Simonovo brenkanje je dopolnila razstava domačinke iz Leskovca, Vilme Siter, ki je svojo življenjsko strast po risanju in slikanju pričela udejanjati zadnja tri leta, pri čemer ji je Janez Klavžar strokovno pomagal stopiti na likovno pot.

Ob zaključku glasbenega večera, prepletenega z likovno umetnostjo, se je župnik Ludvik Žagar z izbranimi spodbudnimi besedami zahvalil kitaristu Simonu Roguljiću, avtorici razstave, Vilmi Siter in povezovalki programa, Doroteji Jazbec, vsem trem pa je vodja - projekta »Anini glasbeni večeri«, Mateja Žarn Čepin, izročila vrtnico simbolično darilo v znak zahvale za sodelovanje.

Čez dobrih štirinajst dni sledi še zadnji v sklopu letošnjih Aninih glasbenih večerov, ko bodo 8. septembra 2018 nastopili člani Mešanega pevskega zbora Prosavus.

Po uradnem delu glasbenega petkovega večera je sledila zakuska, ob kateri se je nadaljevalo skupno druženje v duhu klepeta in izmenjave vtisov kitarsko-slikarsko zaznamovanega srečanja ljubiteljev klasične glasbe.

Tekst: Doroteja Jazbec
Foto: Anton Hruševar

Galerija

_vecer (01)
_vecer (02)
_vecer (03)
_vecer (04)
_vecer (05)
_vecer (06)
_vecer (07)
_vecer (08)
_vecer (09)
_vecer (10)
_vecer (11)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava