V času poletne vročine partnerji projekta FATE le še bolj aktivni

21.8.2018 | 08:20

Na obisku v Novem Sadu

Na obisku v Novem Sadu

Čeprav je vročina v letošnjem avgustu skoraj neznosna, pa partnerji v projektu FATE ali Fighting for equal access to sports and exercise ne počivamo.

V polnem teku so med drugim priprave na tretji mednarodni dogodek projekta FATE Fight Night Novi Sad, ki bo potekal v soboto, 8. septembra 2018. Tokrat bomo skušali s prodajo kart zbrati kar največ sredstev za Društvo Daun Novi Sad. Društvo Daun Novi Sad je društvo za pomoč osebam z Downovim sindromom, sredstev pa se v društvu iskreno veselijo, saj se njihovi varovanci izredno radi športno udejstvujejo.

V preteklih dneh so se člani Kluba borilnih veščin »Fearless Fighters« iz Trebnjega v sklopu projekta mudili na pripravah v Novem Sadu pri srbskem partnerskem klubu tajskega boksa Victory. Fantje in dekleta so trenirali tako v prostorih kluba, ki se nahajajo v nekdanjem jedrskem zaklonišču, kot tudi na prostem, ob lepi modri Donavi. Izmenjave trenerjev in članov partnerskih klubov in skupni treningi pa v sklopu projekta potekajo precej pogosto, saj na ta način borke in borci pridobivajo neprecenljive izkušnje v sparingih za kasnejše uradne borbe v sklopu turnirjev.

Aktivni pa so tudi članice in člani kluba Victory Gym Trenčin iz Slovaške, ki so preteklih dneh obiskali center Autis za pomoč otrokom z avtizmom. Otroci so na enournem treningu, ki mu je sledilo še prijetno druženje, navdušeno nadeli boksarske rokavice in se preizkusili v prvih zamahih. Trening sta vodila izkušena in uspešna borca Tomas Tadlanek in Monika Chochlikova, ki se tudi izven projekta pogosto dobrodelno udejstvujeta. Da je temu res tako, priča tudi dejstvo, da v sklopu projekta FATE organizirata že drugi dobrodelni borilni večer Muay Thai Evening 9,1 Exclusive - Zerex Fight Night, 1. septembra 2018 v Trenčinu. Dogodek sicer uradno ni del projekta, vendar pa sta se mlada športna navdušenca vseeno odločila, da bosta za pomoč centru Autis in njihovim varovancem ter ozaveščanje drugih športnih klubov in združenj ponovno združila moči in poskušala zbrati dodatna sredstva za športne programe za njihove varovance.

Podobno so se odločili tudi v Klubu borilnih veščin »Fearless Fighters«, saj svoj dogodek Trebnje Open-Air Fight-Night 6, ki bo potekal v petek, 24. avgusta 2018 v sklopu prireditve Slovo poletju 2018 v Trebnjem, posvečajo projektu FATE in ozaveščanju javnosti in športnikov, da lahko del sredstev od organizacije profesionalnih športnih dogodkov namenijo različnih centrom za pomoč osebam s posebnimi potrebami, in s tem doprinesejo k večjim možnostim športnega udejstvovanja teh oseb.

V galeriji si lahko ogledate fotografije priprav v Novem Sadu in obiska centra Autis v Trenčinu.

Več o zgornjih dogodkih in samem projektu FATE: https://www.facebook.com/FATEeurope/.

FATE

Galerija

_Autis visit 2 (1)
_Autis visit 2 (2)
_Autis visit 2 (3)
_Autis visit 2 (4)
_Autis visit 2 (5)
_Autis visit 2 (6)
_Autis visit 2 (7)
_Autis visit 2 (8)
_Autis visit 2 (9)
_Obisk_Novi Sad 1 (1)
_Obisk_Novi Sad 1 (2)
_Obisk_Novi Sad 1 (3)
_Obisk_Novi Sad 1 (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava