DL: Delavcev bo še primanjkovalo - Zaposlovanje tujcev vsakdan

14.8.2018 | 14:45

Revoz poskrbi za prevoz domačih in tujih delavcev z avtobusi.

Revoz poskrbi za prevoz domačih in tujih delavcev z avtobusi.

V naši širši regiji zaposlenih več tujcev od državnega povprečja – Največ v podjetjih Revoz, Elmers Črnomelj, Protekt Dolenjska ter Celina Group in Celina Plus s Senovega – Vrzel na trgu dela se veča zaradi odliva naših delavcev na tuje, gospodarske rasti in staranja prebivalstva

Migracije postajajo naša vsakdanjost in pri tem ne mislimo samo tistih nesrečnikov, ki se po tisoč kilometrov dolgi poti utapljajo v reki Kolpi. Slovenski izobraženci in mladi vseh mogočih poklicev odhajajo na delo v tujino, k nam pa bo neizbežno prihajalo vse več tujcev.

Na trgu dela namreč nastaja vse večja vrzel zaradi odliva domačih kadrov na tuje, zaradi staranja prebivalstva in ne nazadnje tudi zaradi gospodarske rasti. Če se želimo še naprej gospodarsko krepiti, bomo potrebovali delavce.

Zadnje leto nikakor ni več mogoče reči, da je dovolj prijavljenih brezposelnih oseb doma in naj ti zapolnijo prosta delovna mesta, kajti na Dolenjskem in v Beli krajini se je brezposelnost marca letos znižala skoraj za desetino, aprila pa še za dodatnih 3,5 odst. in pristala pri dobrih 3.700 osebah, med katerimi je pretežna večina težko ali celo nezaposljivih.

"V naslednjih letih bo nujno razmišljati o tem, kako si pravi čas zagotoviti ljudi." Tomaž Kordiš

Število brezposelnih v tej regiji pada že od začetka leta 2014, ko je kar nekaj uspešnih podjetij v regiji spet začelo intenzivno iskati delavce. Kot pravijo na novomeški službi Zavoda RS za zaposlovanje, so lani objavili več kot 6.700 prostih delovnih mest, kar je 30 odst. več kot leta 2016 in celo 50 odst. več kot 2015.

V začetku tega leta je bilo tudi na območju posavske službe za zaposlovanje kar za 13,3 odst. manj prijavljenih brezposelnih oseb kot leto prej. V aprilu je število padlo še za slaba 2 odst. in pristalo na malo čez 3.000.

Podjetja največ iščejo delavce za preprosta dela v predelovalni industriji, gradbeništvu in v prometu. Zdaj ne zaposlujejo več le kadrov iz svoje okolice in domače regije, temveč poskušajo privabiti tudi delavce iz sosednjih regij. V mnogih primerih ustreznih delavcev ne dobijo, zato zaposlijo tujce.

VEČ DRŽAV, ISTI BAZEN

Kot pravi Tomaž Kordiš, direktor regijske gospodarske zbornice, je gospodarska rast v zadnjih dveh letih pokazala na veliko pomanjkanje ustreznih kadrov na območju Dolenjske in Bele krajine, zato jih podjetja iščejo tudi drugje. »Zaradi gospodarske rasti in velike potrebe po zaposlovanju so tudi druge evropske države iskale delavce tako v Sloveniji kot tudi v sosednjih državah. Zaradi velikega povpraševanja po tehničnih poklicih je tudi v širšem bazenu naše regije prišlo do primanjkljaja teh poklicev, tako da jih podjetja iščejo tudi na tujih trgih,« pojasni Kordiš.

Na Zavodu RS za zaposlovanje smo preverili, kako se stanje na trgu pozna pri izdanih in veljavnih delovnih dovoljenjih za tujce. Ko so v njihovi službi za analitiko primerjali število izdanih delovnih dovoljenj s številom delovno aktivnega prebivalstva, so ugotovili, da je na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja število izdanih dovoljenj večje od povprečja v državi – višji delež imajo le še na območni službi Ptuj. Kot poudarjajo, pa gre izključno za delovna dovoljenja na podlagi bilateralnega sporazuma o zaposlovanju.

Od januarja do konca aprila letos je zavod izdal 5.249 delovnih dovoljenj, od tega 411 v območni službi Novo mesto in 221 v območni službi Sevnica. Konec aprila je bilo na območju službe Novo mesto 1.752 veljavnih delovnih dovoljenj za državljane BiH, Hrvaške, Makedonije in Srbije; od tega 1.468 za državljane BiH in 282 za Hrvate. V Posavju je bilo konec aprila veljavnih 597 delovnih dovoljenj, od tega 509 za državljane BiH in 81 za Hrvate.

Na območju obeh regij je tako konec aprila veljavna delovna dovoljenja imelo 2.349 tujcev, vendar pa vsi gornji podatki ne vključujejo enotnih dovoljenj za prebivanje in delo, ki jih izdajajo upravne enote, soglasje zanje pa daje zavod za zaposlovanje. Od januarja do konca aprila so dali v Sloveniji 5.500 takih soglasij, od tega 162 na Dolenjskem in 144 v Posavju.

DO APRILA SKORAJ TISOČ

V prvih štirih mesecih letošnjega leta je tako dobilo delovno dovoljenje ali pa soglasje za enotno dovoljenje za delo in bivanje v državi 10.749 tujcev z območja omenjenih držav, v Posavju in na Dolenjskem pa skupno 938.

Za razliko od povprečja v državi ima na Dolenjskem in v Beli krajini le 18 odst. tujcev samo osnovnošolsko izobrazbo (Slovenija 29 odst., Posavje 48 odst.), 29 odst. jih ima srednjo poklicno (Slovenija 18 odst.) in večina srednjo strokovno ali splošno izobrazbo (45 odst.).

Največji zaposlovavci tujcev v državi so, kot so nam sporočili z Zavoda RS za zaposlovanje, novomeški Revoz, Bapa iz Velenja, Napi iz Podplata, Steklarna Rogaška in Elmers, elektroinštalacije, meritve, strelovodi, d. o. o., iz Črnomlja. Na območju službe Novo mesto je največ delavcev z veljavnimi delovnimi dovoljenji zaposlenih v Revozu in Elmersu ter v podjetju Protekt Dolenjska, v Posavju pa v podjetjih za mehansko obdelavo kovin Celina Group in Celina Plus s Senovega.

Nekatera podjetja iščejo kadre sama, druga sklenejo pogodbe z zaposlitvenimi agencijami. Med temi je tudi Revoz, ki ima trenutno zaposlene delavce iz Bosne, Hrvaške in Makedonije – zaposleni so za določen čas ali kot agencijski delavci. Koliko tujcev trenutno zaposlujejo, nam niso želeli sporočiti. Za hrvaške delavce podjetje zagotavlja organiziran avtobusni prevoz, za tiste tujce, ki so nastanjeni v Sloveniji, pa so na voljo isti avtobusi kot za slovenske delavce.

Ob razvojnem zamahu gospodarstva, napovedanih tujih in domačih naložbah, odlivu kadrov v tujino in staranju prebivalstva smo lahko prepričani, da bo vse več potreb po kadrih iz tujih držav, ki so pripravljeni delati za plače, kakršne slovensko gospodarstvo zmore ali je pripravljeno dati.

»Zavedati se moramo, da se pri nas letno upokoji okrog 30.000 ljudi, na trg dela pa jih vstopa kakih 20.000. Demografska struktura je takšna, da bo v naslednjih letih nujno razmišljati o tem, kako si pravi čas zagotoviti ljudi. Eden od načinov je razvoj lastnih zaposlenih, drugo razvoj na novo zaposlenih, s poudarkom na razvoju manjkajočih kompetenc. Da gospodarske družbe (proizvodne dejavnosti) ostanejo konkurenčne na tujih trgih, pa morajo vlagati v avtomatizacijo in robotizacijo, a tudi za obvladovanje novih tehnologij potrebujejo kompetentne zaposlene,« meni Tomaž Kordiš.

Če vemo za bodoče potrebe, ali je torej na vidiku morda organizirano iskanje mladih na tujem, ki bi se že šolali pri nas, kakor se ga spomnimo še iz časa Jugoslavije? Kordiš meni, da je šolanje mladih iz drugih držav kompleksna zadeva in enako tudi organizirano iskanje mladih na tujem. Ali razmišljajo o tem, da bi začeli delati že z mladimi npr. v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, da bi jih pritegnili že na šolanje v Slovenijo ali jih morda štipendirali, smo vprašali tudi v Revoz.

»V podjetju Revoz smo usmerjeni v delo z mladimi v Sloveniji na podlagi sodelovanja z izobraževalnimi inštitucijami,« je odgovoril Anton Zvonko Kink, direktor človeških virov.

Članek je bil objavljen v 21. številki Dolenjskega lista 24. maja 2018

Breda Dušič Gornik

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

14.8.2018+9     + (9)     – (0)     Oceni damjan 

Tega pa ne razumem "Delavcev bo še primanjkovalo". Posebej še ko gre to za proizvodnjo. Če ni delavcev se pač ne dela več kot se lahko. Edino to je logično, vse drugo so potencialni problemi. Problem je v kapitalizmu. Gospodje bi radi samo več in več in več, dali pa nič. Ko bo prišlo do "krize" pa bodo vsi tile poslali "višek" in bodo končali na naših plečih. Takrat gospode to ne bo zanimalo.... Tako razmišljanje kot je zavedeno v članku je neumno. Če se ve kje je zadosti delovne sile, se naj tja postavi tovarne in bodo tam delali, s tem si bodo tudi izboljšali standard. Res ne vem zakaj nihče recimo ne postavi fabrike v Bosni. Bosanci so znani kot pridni delavci.... Narobe svet.

16.8.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni Donald Drumpf 

Razlika je bistvena v tem da delavcev ne rabiš plačevati, zaposlene pa. Tako da je delavcev vedno premalo, zaposlenih pa vedno preveč in kvarijo dobiček. "Delavci" so zaposleni preko agencij, tako da se Revoz izogne pravnim obveznostim ob odpuščanju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava