Nuša Derenda odpovedala Križanke

9.8.2018 | 13:45

Foto: Dejan Nikolić

Foto: Dejan Nikolić

Nuša Derenda je začela decembra resen glasbeni projekt, kjer si je ob svoji 20. obletnici solo glasbene kariere zadala izpeljati 20 koncertov. Koncerte niza kot za stavo, kar je samo še en dokaz več, da jo slovenska publika obožuje. Koncertni pohod je začela v Brežicah, kjer je razprodala kar štiri koncerte zapored. Eden izmed večjih mejnikov v njeni drzni glasbeni zgodbi je bil tudi razprodan koncert v Cankarjevem domu, kjer je Nuša priredila pravi pevsko glasbeni spektakel, obiskovalci pa niso uživali samo v njenih velikih hitih, temveč je pevka poskrbela tudi za pravi cabaret šov, zapela duet s svojim sinom Matevžem, s Frenkom na harmoniki pa popestrila koncert, ki je bil razprodan že nekaj tednov prej, celo z nekaj domačimi vižami. Vse je bilo načrtovano do najmanjšega detajla, scena je bila naravnost paša za oči, orkester RTV Slovenija paša za ušesa, vsi prisotni pa so Nuši in njenemu posebnemu gostu g. Mojmirju Sepetu, Mojzesu, namenili gromozanske stoječe ovacije. Publika, je nestrpno pričakovala še en spektakel, ki ga je Nuša Derenda napovedala za 1.9. v Križankah. Še posebej pa so bili te novice veseli ljudje, ki so ostali pred vrati razprodanega Cankarjevega doma in so hiteli kupiti vstopnico za napovedan koncert v Križankah. Na žalost, pa vas obveščamo, da koncerta v Križankah 1.9. ne bo.

Nuša Derenda je svojo zvesto publiko že nagovorila: «Kljub temu, da sem si ravno ob 20. obletnici mojega glasbenega delovanja močno želela pripraviti za vas še en nepozaben glasbeno-plesni spektakel v enem od najlepših avditorijev v Sloveniji, v Poletnem gledališču Križank, vas žal obveščam, da koncerta ne bo. Glede na trenutno situacijo gradbenih del, ki tam potekajo, sem tako jaz kot vi, ki me sprašujete ali bo koncert v Križankah ali zaradi del v le-teh na Kongresnem trgu ali ob morebitnem slabem vremenu v Cankarjevem domu, kar precej zaskrbljena in ne želim »riniti z glavo skozi zid«. Nisem tako pogumna, saj je tak glasbeno-plesni spektakel zame velik organizacijski zalogaj, ki zahteva ogromno priprav, usklajevanja, promocije ter stroškov in se ga žal ne da prilagoditi na katerokoli lokacijo v zadnjem hipu. Želim si, da se dela v Križankah čimprej zaključijo, da le-te spet “zasijejo v vsem svojem sijaju” in se tam srečamo v prihodnosti, ko bodo koncerti potekali nemoteno.«

»Vesela sem, da bo v tem mojem jubilejnem letu za vas še kar nekaj priložnosti za obisk kakšnega od 20. koncertov, ki jih pripravljam v različnih krajih po Sloveniji, saj bi rada delila zame pomemben jubilej z vsemi vami. Vidimo se 30.8. v Škofji Loki v Puštalskem gradu, 15.9. v Krškem, 21.9. v Murski Soboti, 6.10. v Unionski dvorani v Mariboru, 19.10 v Prevaljah, 20.10. v Tržiču, kmalu pa bomo napovedali tudi datume za zadnji del turneje«, je še dodala Nuša.

Jeseni bo Nuša Derenda svoje poslušalce razveselila s posebno pesmijo, proti koncu leta pa postregla s pravim glasbenim cukrčkom in ... Presenečenj bo še ogromno, zato se pripravite, saj je naša priljubljena pevka vedno polna novih in svežih idej, v svojem rokavu pa skriva še veliko asov. Publika, ki ji zvesto sledi že dolga leta to ve še najbolje in ravno zaradi tega jo povsod pričakajo odprtih rok in s prešernim nasmehom.

K. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava