Spominski park z novimi reliefi

23.7.2018 | 11:00

Spominski park z novimi reliefi

Spominski park znanih Suhokranjcev sredi vse lepšega in urejenega trga ob mogočnem žužemberškem gradu je bogatejši za tri nove bronaste reliefe. Na reliefih akademske kiparke mag. Alenke Vidergar so upodobljeni portreti vojaškega poveljnika, odlikovanega v zgodovinski bitki l. 1593 pred Turki, Andreja pl. Auersperga, evropsko priznanega poznavalca zgodovine dr. Franca Grivca in prve slovenske filmske igralke v Holywoodu Rozalije Seršen - Zale Zarana.

Reliefe so slovesno odkrili v petek, 13. julija, v sklopu praznovanj občinskega praznika Občine Žužemberk. S pomočjo donatorjev in občine so bila v zadnjih treh letih postavljena štiri spominska obeležja, plošča z imeni znanih Suhokranjcev in devet bronastih reliefov na granitnih podstavkih. Idejni vodja projekta mag. Jelka Mrvar se je ob odkritju zahvalila vsem donatorjem, ki podpirajo edinstveni projekt posvečenega Parka, razvijajo in krepijo samozavest, pripadnost in prepoznavnost Suhe krajine.

Peto spominsko obeležje z reliefi so odkrili avtorica projekta mag. Jelka Mrvar, župan Občine Žužemberk Franc Škufca, direktor direktorata za kulturo mag. Igor Teršar, kiparka mag. Alenka Vidergar in učenca OŠ Žužemberk. V ambientu sredi parka sta prijeten kulturni dogodek obogatili Klavdija Kužnik z vezno besedo in Eva Pršina z igranjem na harmoniki.

S. Mirtič

Galerija

_zzzzzzzzuzemberk (01)
_zzzzzzzzuzemberk (02)
_zzzzzzzzuzemberk (03)
_zzzzzzzzuzemberk (04)
_zzzzzzzzuzemberk (05)
_zzzzzzzzuzemberk (06)
_zzzzzzzzuzemberk (07)
_zzzzzzzzuzemberk (08)
_zzzzzzzzuzemberk (09)
_zzzzzzzzuzemberk (10)
_zzzzzzzzuzemberk (11)
_zzzzzzzzuzemberk (12)
_zzzzzzzzuzemberk (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava