Grajski večer z Alenko Godec

20.7.2018 | 08:20

Foto: Boštjan Tacol

Foto: Boštjan Tacol

Grajski večer z Alenko Godec

Po izjemnih prvih dveh Grajskih večerih, ko je uvodoma več kot navdušil tenorist Aljaž Vesel z gosti, ki vse bolj suvereno in odmevno stopa na največje evropske odre, in prvo slovensko klapo Mali grad, ki letos praznuje 15 let delovanja (utrinke koncerta s foto galerijo si lahko ogledate na: www.turisticno-drustvo-ribnica.net), v petek, 20. julija, ob 20. uri na grajskem odru v Ribnici gostimo odlično slovensko pevko Alenko Godec.

Alenka Godec, priznana slovenska pevka, prav v letošnjem letu praznuje 30 let glasbenega ustvarjanja od njenih začetkov na Pop delavnici 88 s skladbo 'Tvoja'. V tem času je izdala 11 samostojnih albumov, od tega dva z Big bandom RTVSlo. Sodelovala je na številnih festivalih, na katerih je prejela lepo število nagrad, med katerimi so ji najbolj pri srcu prav nagrade za najboljšo interpretacijo. Sodelovala je z odličnimi glasbeniki, med katerimi izpostavljamo njeno dolgoletno sodelovanje z New Swing Quartetom, leta 1999 pa je v ljubljanskih Križankah nastopila celo z legendarnim Herbiejem Hancockom.

Med njene najbolj uspešne izdaje štejeta predvsem albuma s slovenskimi priredbami s skupnim naslovom: »So najlepše pesmi že napisane,« z najbolj predvajano slovensko skladbo leta 2009, uspešnico 'Vsak je sam'. Njena zadnja izdaja iz leta 2014 nosi naslov 'S kotički ust navzgor,' pri čemer gre za avtorsko ploščo v sodelovanju s pomembnim stebrom Alenkine ekipe, Janijem Hacetom. Na albumu zasledimo tudi sodelovanje z Andrejem Šifrerjem, Miranom Juvanom in drugimi odličnimi avtorji ter glasbeniki. V vsem tem času pa je Alenka še dodatno razširila polje svojega delovanja in se odlično znašla v vlogi Rosie v slovenski različici muzikala 'Mamma mia!', ki že tretjo sezono podira rekorde širom Slovenije.

Alenka svojo 30 letnico zaznamuje z novo skladbo 'Zvezda,' pod katero sta se podpisala Jani Hace in Barbara Pešut. Za pesem je posnela tudi videospot, izpolnjuje pa se tudi njena velika želja, da bi z bolj intimnimi, nežnimi koncerti ob spremljavi odličnih glasbenikov in prijateljev obeležila jubilejno leto. 

Alenko bosta v Ribnici spremljala še vrhunska glasbenika: Miran Juvan na klaviaturah in 'podobnih igračah' ter Robi Pikl na kitari in drugih 'strunskih instrumentih'.

Partnerji Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije.

Marko Modrej

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava