Captain Morgan's Revenge po zmago v Banja Luko

17.7.2018 | 08:50

Captain Morgan's Revenge po zmago v Banja Luko
Captain Morgan's Revenge po zmago v Banja Luko
Captain Morgan's Revenge po zmago v Banja Luko

Po izidu prvenca Queen of the night so Captain Morgan's Revenge svoj album slovenskem občinstvu že predstavili, danes pa se skupina odpravlja v Banja Luko, kjer se bo udeležila največjega tekmovanja bandov v regiji, Demofesta.

- CMR so bili izbrani med 458 bendi!

- Zmagovalca čaka snemanje in produkcija v vrednosti 3.500€

- Po vrnitvi bo bend objavil seznam jesenskih koncertnih datumov

Festival, ki bo letos potekal že enajstič, je edinstven regionalni dogodek konkurenčnega značaja, ki glasbenikom iz prostora bivše Jugoslavije ponuja priložnost predstavitve svojega dela v živo.

Zmagovalca tradicionalno čaka nagrada v vrednosti 3.500 Evrov, poleg treh najbolje uvrščenih bendov pa organizator nagradi tudi najboljše basiste, kitariste in bobnarje. Headliner festivala bo letos Magnifico z orkestrom srbske vojske, nastopijo pa tudi hrvaški Darko Rundek in Ekipa ter Dr Nele Karajlić iz Srbije.

Ob razglasitvi imen tekmovalcev so organizatorji Demofesta o Captain Morgan's Revenge zapisali, da so novomeščani očitno res res tekmovalen band, nad čimer je bil presenečen tudi Morganov kitarist in pevec Rok Žurga. "Organizatorji so pravzaprav začudeni, da smo se prijavili v tekmovalni del programa. Če nismo na oder Demofesta prišli drugače, bomo pa preko tekmovanja (smeh)«.

Na letošnje tekmovanje Demofest se je med 458 prijavljenimi uvrstilo 26 glasbenih skupin, katerih nastope bo ocenjevala strokovna žirija. »Potrudili se bomo, da se bomo prebili vsaj v finale. Zmaga bi bila pa absolutno dobrodošla!" se na pot odpravlja v pozitivni maniri Žurga.

Demofest za Morgane ne bo edina odrska postaja letošnjega poletja. Po vrnitvi v domovino bodo 27.7 nastopili v Cerknem, po tem pa objavijo datume jesenskih nastopov.

K. K.
foto: Taii Voss

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava