Atletinji AK Brežice zelo uspešni na SP za mladince U20 v Tamperu

17.7.2018 | 08:15

Atletinji AK Brežice zelo uspešni na SP za mladince U20 v Tamperu
Atletinji AK Brežice zelo uspešni na SP za mladince U20 v Tamperu

Te dni je v finskem Tamperu potekalo Svetovno prvensvo v atletiki za starejše mladinke in mladince. V slovensko reprezentanco sta se uvrstili Nika Glojnarič (100m ovire) in Nastja Modic (skok s palico), ki sta tudi odlično zastopali slovenske barve v zelo močni svetovni konkurenci!

Že prvi dan svetovnega prvenstva je v popoldanskem času imela kvalifikacije Nastja Modic. Nastja je v skoku s palico prikazala odlične skoke. Višino 410 cm je preskočila v drugem poskusu! Z novim osebnim rekordom 410 cm pa se ji je finale samo zaradi ene poprave izmuznil iz rok. Na koncu je z višino 410 cm osvojila 15. mesto.

Četrti dan je imela kvalifikacije na 100m ovire Nika Glojnarič. Ob jutranji uri je odtekla odličen tek in v svoji skupini zmagala s časom 13.61 sek in se tako direktno uvrstila v polfinale naslednjega dne. V soboto je tekmovala v drugi skupini. Tokrat je odtekla še bolje in s časom 13.47 sek v skupini osvojila tretji čas, kar pa na koncu ni bilo dovolj za finale. Dosegla je osmi čas polfinala vendar so tisočinke in pravila določila, da je Francozinja, ki je bila druga v prvi skupini s časom 13.52 sek napredovala v finale! Nika je tako osvojila 9. mesto na svetovnem prvenstvu!

V klubu smo zelo ponosni in veseli novih uspehov naših atletinj! Čestitke atletinjam in trenerjem!

AK Brežice

Galerija

_zzzzzzzfinska (1)
_zzzzzzzfinska (2)
_zzzzzzzfinska (3)
_zzzzzzzzzfin (1)
_zzzzzzzzzfin (2)
_zzzzfinska (1)
_zzzzfinska (2)
_zzzzfinska (3)
_zzzzfinska (4)
_zzzzfinska (5)
_zzzzfinska (6)
_zzzzfinska (7)
_zzzzfinska (8)
_zzzzfinska (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava