FOTO: Slovenki med elito - Melania zasenčila Cerarjevo Mojco

15.7.2018 | 17:55

Melania Trump si je vzela tudi trenutek za Stropnikovo, s katero se menda odlično razume.                                                     Foto: Reuters

Melania Trump si je vzela tudi trenutek za Stropnikovo, s katero se menda odlično razume. Foto: Reuters

S francosko prvo damo sta očitno dobri prijateljici. Foto: Reuters

S francosko prvo damo sta očitno dobri prijateljici. Foto: Reuters

Z belgijskim premierjem in njegovo ženo. Foto: Reuters

Z belgijskim premierjem in njegovo ženo. Foto: Reuters

S turško prvo damo. Foto: Reuters

S turško prvo damo. Foto: Reuters

Hrvaška predsednica se je stiskala s Thereso May in Donaldom Trumpom. Foto: Reuters

Hrvaška predsednica se je stiskala s Thereso May in Donaldom Trumpom. Foto: Reuters

FOTO: Slovenki med elito - Melania zasenčila Cerarjevo Mojco

Zveza Nato na srečanjih nehote postreže tudi z odgovori, kdo s kom prijateljuje in kdo bi koga utopil v žlici vode. Medtem ko se je Cerar kar nekje izgubil, pa je pozornost vzbujala njegova izbranka.

Voditelji 29 članic zveze Nato se te dni mudijo v Bruslju. Da se nekateri ob druženju prav zabavajo, ni mogoče spregledati, kot tudi ne, kako dobro se je spremljevalka slovenskega premierja Mira Cerarja Mojca Stropnik ujela s prvimi damami drugih držav.

STROPNIKOVA OČARALA FOTOGRAFE

Glavni cilj srečanja članic zveze Nato je, da potrdijo trdnost čezatlantske vezi, v ospredju pa je vprašanje obrambnih izdatkov. In medtem ko je Cerar bolj kot ne samemu sebi razlagal, da Slovenija ni obljubila nič več kot v preteklosti in da naše zaveze ostajajo iste kot doslej, da smo racionalni in zanesljivi ter obljubljamo le toliko, kolikor smo realno zmožni, je veliko več pozornosti (pa tudi fotografskih objektivov) pritegnila njegova partnerica Mojca Stropnik. Ob pregledu fotografij z včerajšnjega srečanja je bila na voljo samo ena fotografija našega premierja, medtem ko jih je Stropnikova sprožila cel arzenal. S fotografij je jasno razvidno, da se odlično ujame z drugimi prvimi damami, s francosko Brigitte Macron sta glede na držo že skoraj najboljši prijateljici. Stropnikova se odlično razume tudi z najvplivnejšo prvo damo na svetu, »našo« Melanio Trump, kar je potrdil tudi Cerar v svoji izjavi, da sta »našli pristen človeški stik«. Sicer pa so si modni strokovnjaki enotni, da bi Cerarjevi Mojci kakšen nasvet stilista dobro del, še posebej, ko se pojavi v družbi prelestne Melanie.

KOLINDA V ELEMENTU

Med bolj razigrane politike srečanja zaveznic Nata sicer spada predsednica naših južnih sosedov Kolinda Grabar-Kitarović, morda tudi zavoljo uvrstitve njihovih nogometašev v finale svetovnega prvenstva. Že včeraj smo poročali, kako je veselo delila navijaške drese drugim politikom, med njimi tudi britanski premierki Theresi May in predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, včeraj pa jima je znova nasmejana skočila v objem.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava