Vaša satira: Naš maček

11.7.2018 | 14:40

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V.)

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V.)

Po vaseh je v navadi, da imamo domače živali, mačke, pse, nekateri ptice, ponekod že ribe. Mi imamo mačka. Če vprašate po barvi, rečemo, da je tigrast. Navadni kmečki maček torej. Ko je lačen, pride jest, ko je zaspan, spi, ko me ni v kuhinji, redno hodi po pultu in pregleduje, če je kaj zanj. Ko je čas paritve, ga ni po teden dni. Privleče se shujšan, opraskan, krvav, toda z dvignjenim repom. Tako je bilo tudi tokrat. V mačjem pretepu je bil ob nekaj ušesa in to, kar je ostalo, je bilo raztrgano. In smo šli, na Veterinarsko postajo, da bojo to malo pogledali in morebiti dali kak antibiotik.

Že tišina v ambulanti me je presenetila. Lastniki psička in maček so se držali sila resno, zaskrbljeno in zamišljeno. Naš maček se je v košari sicer nemirno premikal, sploh, ker sva sedla zraven gospe z mačko. Kljub vsemu je bila namreč doba parjenja in ranjeno uho ne zaustavi nagona.

»Mami te bo čuvala, Lili. Nič ti ta muc ne bo storil.« Ja, mami te bo čuvala. Mislim, da so mi vsi lasje stali v pozor. Naenkrat v ambulanti nismo bili ljudje in živali ampak starši in otroci, razen naju dveh.

Pri veterinarki je bilo podobno, obnaša se pač strankam všečno in na koncu je sicer zaznala, da sva maček in jaz in ne »mami in dete«. Uho je očistila, razkužila z antiseptikom, za domov natrosila še kup koristnih nasvetov, nam prodala tabletke z okusom proti parazitom, da računa ne omenjam. Vsa mačja zabava me je stala več, kot mesečni račun za elektriko. Imela pa sem možnost biti vsaj za pol ure »mačja mama«.

V. K.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

11.7.2018+1     + (3)     – (2)     Oceni Vesna  

Da bi kastrirali mačka, ki je vaša odgovornost, to pa ne. Potem imamo pa društva cel kup dela z napol živi mačjimi mladiči, ker je vam škoda dati denar za tablet, ki ga mora zunanji maček dobiti vsake 3 mesece. Poleg tega so nekastrirani samci idealni vir vseh možnih bolezni, ki se prenašajo z ugrizi. Če se vam zdijo ljudje, ki so odgovorni lastniki smešni in če vam je škoda denarja za osnovno oskrbo mačka, potem pač ne imet živali.

11.7.2018–4     + (0)     – (4)     Oceni pika 

V.K., zelo neokusno napisano. Vi v bistvu niste za živali. Odpor imate, celo norčujete se iz lastnikov živali, ki imajo ljubeč odnos, pravzaprav normalen, norčujete se iz veterinarjev, norčujete se iz vseh nas, ki poskrbimo za marsikatero žival,, ki ima neodgovorne lastnike. Ja, mi imamo radi živali. Sama sem plačala za marsikaterega mačka, ki je bil nekomu v nadlogo, samo, da je preživel, čeprav je imel lastnika, ki bi to rešil na "drug način". Nikoli mi ni bilo žal.

11.7.2018–1     + (0)     – (1)     Oceni pika 

No, pravzaprav ste ga pa le peljali k zdravniku..,tako neljubeči pa le niste. Mogoče pa bi še uredili kastracijo in bi bila zadeva mačji ravs zaključena..

11.7.2018–1     + (1)     – (2)     Oceni vaščan 

Ne vtikajte se v mačja življenja ! To je njihov svet.

11.7.2018–2     + (1)     – (3)     Oceni Vesna 

Vaščan mačke so udomačene živali, torej smo mi odgovorni za njih in njihova življenja in je edino pravilno, da se ustrezno posrkbi za zdravje lastniških živali. Sterilizacije in kastracije bi morale biti obvezne, saj je mačk preveč in se prelaga odgovornost na društva inn zavetišča.

12.7.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni Branko 

Mater, to mora biti pa res apetitlih, da ti maček hodi po kuhinjskem pultu...

12.7.2018Oceni Mačji problemi 

Če nočete plačevati stroškov za mačji ravs, potem je bolje da mačkonov nimate. Kastracija in sterilizacija mačkov v mestu pa je obvezna, saj so zavetišča prepolna teh zavrženih "ljubljenčkov". Da vse bolezni ki jih ima vaš mačkon niti ne omenjamo.

12.7.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni vaščan 

V nobenem primeru nisem mislil na "lastniške" mačke, ampak na prosto živeče. Daš ji jest, če pride in jo pustiš, da živi po svoje. Nikoli takih mačk ne spuščamo v hišo. Kot je napisal Branko, komu je pa všeč, da mu mačka šnofa povsod po stanovanju, naj mu. Pri nas tega ni in tega tudi ne bo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava