Barbara Ogrinc in Rok Žlindra: končno pod skupno streho

8.7.2018 | 16:30

Barbara Ogrinc in Rok Žlindra sta premagala številne ovire na poti do ljubezni. (vse fotografije: osebni arhiv)

Barbara Ogrinc in Rok Žlindra sta premagala številne ovire na poti do ljubezni. (vse fotografije: osebni arhiv)

Lani sta bila na počitnicah na rajskih Havajih, kjer sta neznansko uživala.

Lani sta bila na počitnicah na rajskih Havajih, kjer sta neznansko uživala.

Barbara se je za spomin fotografirala z eksotičnimi živalmi.

Barbara se je za spomin fotografirala z eksotičnimi živalmi.

Barbara Ogrinc in Rok Žlindra pišeta prelepo ljubezensko in glasbeno  zgodbo skupaj s preostalimi člani Ansambla Roka Žlindre že več kot  dvanajst let.

Barbara Ogrinc in Rok Žlindra pišeta prelepo ljubezensko in glasbeno zgodbo skupaj s preostalimi člani Ansambla Roka Žlindre že več kot dvanajst let.

Ljubezen Barbare Ogrinc in Roka Žlindre je premagala vse ovire ... Malo ljudi je tako pogumnih, kot je 28-letni Rok Žlindra. Ker so starši nasprotovali njegovi zvezi z dve leti mlajšo Barbaro, češ da ni dovolj dobra zanj, se jim je mladenič odločno uprl. Z njimi je začasno prekinil stike in se boril za svojo ljubezen. Strasti so se sčasoma umirile in po dvanajstih letih sta Rok in Barbara še vedno srečna in zaljubljena kot prvi dan. Nedavno pa sta se preselila v svoje stanovanje, kjer se nadaljuje njuna ljubezenska zgodba.

Rok in Barbara sta dokaz, da prava ljubezen premaga vse težave. Na videz sta se poznala že v osnovni šoli. Naključje je hotelo, da je Barbara prišla pet v njegovo skupino. »Eno leto je pela pri nas, a sva imela strogo profesionalni odnos. Sčasoma mi je postala všeč tudi kot dekle in oseba. Zaljubil sem se vanjo,« se spominja Rok, ki se mu še sanjalo ni, kakšne težave in jezo družine si bo nakopal s tem. Rokovi starši so premožni trgovci s suho robo iz Sodražice. Prav nič niso bili navdušeni nad skromno in preprosto Barbaro iz sosednje vasi. Pevec staršem ni posebej razlagal za svoje dekle. Zanjo so izvedeli iz vaških govoric, ko so ju vaščani videvali skupaj. Dolgo so mu govorili, da dekle ni zanj, in hoteli na vse načine preprečiti njuno zvezo. »Svojo pomoč pri glasbeni skupini so pogojevali s tem, naj jo Barbara zapusti, da naj nadaljujemo samo s fanti. Čeprav sem imel takrat komaj sedemnajst let, sem se jim odločno uprl,« se spominja Rok. Na pomoč so mu priskočili tudi starši preostalih članov zasedbe, saj se jim ni zdelo prav ravnanje njegovih staršev. Roku je bilo še posebno hudo, saj so ga starši do takrat podpirali. Oče Jože ga je naučil igrati na harmoniko, in ravno on je bil že peti rod, ki je nadaljeval družinsko glasbeno tradicijo. »Živo sem se spominjal, kako je mama pripovedovala, da se je njej dogajalo podobno. Vedel sem, da ni druge rešitve kot vztrajati pri svojem, četudi za ceno spora. Starši so bili gluhi za vse pametne besede. Na mojo stran je stopila babica, a nje ni nihče poslušal. Bilo je zelo boleče. Večino časa sem preživel pri Barbari. Štiri leta nisem imel podpore staršev. To so bili tihi časi. A kljub vsemu nisem popustil,« se spominja. Barbara je vse prenašala molče, v sebi pa se je grizla. Rok jo je znal potolažiti. Njuna ljubezen je bila močnejša od vseh nesoglasij in ima srečen konec.

Po dvanajstih letih na svojem

»Po dvanajstih letih sva se odločila, da greva na svoje, in sva se preselila v stanovanje. Tako imava svoj mir in zasebnost. Mislim, da se po toliko letih spodobi,« se smeji Barbara, ki je zadovoljna z razpletom. Te dni sta oba zasuta z delom, tako bo tudi v prihodnje. »Vsak konec tedna nas z Ansamblom Roka Žlindre čakajo nastopi po vsej Sloveniji, seveda pa si vzamemo prost vikend za dopust. Lani sva obiskala otok Oahu in Maui na Havajih, letos pa bova spet odletela na drugo stran Atlantika, natančneje v Indianapolis, kjer imava tudi prijatelje, s katerimi bomo preživeli dopust ob jezeru Maxinkuckee,« razlaga simpatična pevka, ki ne bo nikoli pozabila desetih dni na rajskem otočju.

»Havaji so res sanjski. Znova in znova bi se vračala tja. Všeč mi je njihova kultura, sproščenost, glasba … Pa tudi ljudje so zelo prijazni. Tam sva bila deset dni, ki sva jih res izkoristila. Naučila sva se deskati na vodi, otok Oahu sva si ogledala iz helikopterja, obiskala sva najbolj znano plažo na Havajih Waikiki Beach, plavala z delfini, se s štirikolesniki vozila po znameniti dolini Ka a'awa Valley, kjer so med drugim snemali tudi Jurski park. Čez lužo sva odpotovala na povabilo prijateljev iz Amerike, ki gredo vsako leto na Havaje na dopust,« pravi Barbara, ki skupaj z Rokom vse leto marljivo dela, da si potem privošči nekaj dni oddiha. Le redki vedo, da je po poklicu tudi ekonomska in frizerska tehnica. »Med tednom delam v frizerskem salonu, ob koncih tedna pa nastopam. Med drugim pa sem še izpopolnila svoje znanje in postala tudi umetnica ličenja,« razkriva skrivnost svojega vedno brezhibnega videza. Priden pa je tudi njen Rok, saj ima poleg nastopanja v ansamblu še svojo glasbeno šolo Mi ga pa žlindramo, kjer uči igranja na glasbila tako mlade kot nekoliko starejše. Rok in Barbara sta iz vsega skupaj res izšla kot zmagovalca ljubezni. Lepše, kot se imata zdaj, se ne bi mogla imeti. »Veliko se pogovarjava. Seveda beseda včasih nanese tudi na poroko in otroke, vendar za zdaj nimava še nič v načrtu. Bi bil pa že čas, kajne?« za konec namigne pevka.

Svet 24/odkrito.si

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

8.7.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni miha 

Sem že slišal za ta primer, prepotentni starši. Lahko jih je tudi malo sram!!!

8.7.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni Mateja 

Staršem lahko oprostita, pozabila pa tega ne bosta nikoli. Grenkoba ostane.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava