Krkina atleta na Evropskem prvenstvu za mlajše mladince

8.7.2018 | 09:15

Krkina atleta na Evropskem prvenstvu za mlajše mladince

Evropsko prvenstvo za mlajše mladince, ki se sicer odvija vsako drugo leto, je letos organizirano v Győrju na Madžarskem od 4. do 8.7.2018. Predpisano normo za tekmovanje sta izpolnila tudi dva atleta AK Krka, Matevž Šuštaršič v teku na 100m in 200m, ter Anže Durjava v metu kopja. Matevž se je po posvetu s trenerjem Andrejem Jeričkom odločil, da se odpove nastopu v teku na 100m in se pripravi zgolj na 200 metrsko razdaljo. Jeriček, ki je na tekmovanju spremljal Matevža, se nam je po tekmovanju oglasil in podal poročilo iz tekmovanja.

Na zelo dobro organiziranem tekmovanju je od novomeških atletov najprej nastopil Anže Durjava, ki je v zgodnjih popoldanskih urah v četrtek, 5.7.2018, nastopil v kvalifikacijah meta kopja. Po dveh neveljavnih je v tretjem poizkusu izvedel uspešen met dolžine 57.25m, kar žal ni zadostovalo za preboj v naslednji krog tekmovanja in je zasedel končno 25. mesto.

V petek zvečer je v teku na 200m začel svoj nastop Matevž Šuštaršič. Tekmovalce je sicer motilo deževno vreme. Matevž ob bučni podpori navijačev, vključno z nekaterimi klubskimi kolegi, ki so si prišli ogledati njegov nastop v živo, le tem ni ostal dolžan. Nastopil je v najmočnejši kvalifikacijski skupini in takoj po nastopu je bilo videti, da osnovni cilj, uvrstiti se v polfinale evropskega prvenstva, ne bo izpolnjen. Po zaključku pete (zadnje) kvalifikacijske skupine pa se je izkazalo, da je bila prva skupina, v kateri je tekel Matevž, toliko hitrejša od ostalih, da je njegov kvalifikacijski rezultat 22.47s zadoščal za uvrstitev v polfinale. Tega smo spremljali včeraj, 7.7.2018, v dopoldanskih urah. Matevž je v polfinalu še nekoliko dodal in z rezultatom 22.40s zasedel končno 21. mesto.

Po tekmovanju je Matevž povedal: "V teku na 200m sem se v prvem teku uvrstil v polfinale z rezultatom 22.47s. Z rezultatom nisem bil zadovoljen, kljub temu sem se uvrstil v polfinale, kar je bil cilj pred odhodom v Gyor. V polfinalu sem odtekel nekoliko bolje (22.40s). Veliko mi pomeni že to, da sem izpolnil dve normi za EP – v teku na 100 in 200m, uvrstitev v polfinale pa je bila še toliko slajša. Zahvalil bi se tudi staršem in vsem navijačem domačega kluba, ki so me prišli spodbujati na tekmovanje."

AK Krka

Galerija

_zzzzzgm (1)
_zzzzzgm (10)
_zzzzzgm (11)
_zzzzzgm (12)
_zzzzzgm (2)
_zzzzzgm (3)
_zzzzzgm (4)
_zzzzzgm (5)
_zzzzzgm (6)
_zzzzzgm (7)
_zzzzzgm (8)
_zzzzzgm (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava