Poletna produkcija Plesne šole Guapa Mamma Mia

24.6.2018 | 09:40

 Poletna produkcija Plesne šole Guapa Mamma Mia

V nedeljo, 17. junija, se je v OŠ Stična odvila poletna plesna produkcija plesne šole Guapa. V plesni predstavi je bila rdeča nit glasba iz legendarnega filma - muzikala Mamma Mia! Zgodbo in scenarij sta napisali Kaja Pekeč in Sara Sever. Režija in produkcija pa sta plod Maje Zrilič in Nejca Darovca.

Igrali so: Klara Dolničar, Tai Zajc, Zala Vozelj, Nejc Lukman, Manca Modic, Žana Verbič, Ela Gruber Novak, Brina Šket, Ajda Zupan, Zala Trontelj, Gašper Jerlah, Neža Zupančič, Patricija Motnikar, Taja Čebular, Ajda Ambrožič in Anja Dolinar.

V plesni predstavi je nastopilo 300 plesalcev, starih od treh let naprej.

Tekmovanje za Naj Guaperja in Naj Guaperko 2018

Pred poletno produkcijo je bilo plesno tekmovanje za naziv Naj Guaperja in Naj Guaperko leta 2018. Plesalci so se pomerili v treh kategorijah: mini hip hop 1, mini hip hop 2 in hip hop free style. Na tekmovanju so sodili 3 sodniki: Maja Zrilič (plesna učiteljica, sodnica in koreografinja), Nejc Darovec (profesionalni plesalec in koreograf) ter Kaja Pekeč (nekdanja tekmovalka). Program je povezovala Iza Sekirnik.

Namen tekmovanja za Naj Guaperja/ke je, da se izpostavijo plesalci. Da pokažejo svoj napredek. Da so opaženi. Ker pa želimo, da ta želja po tekmovanju ne usahne zaradi slabega rezultata, smo tekmovanje zasnovali tako, da imamo samo zmagovalca. Vsi ostali plesalci so nerazvrščeni. In vsi plesalci so nagrajeni.

Prejeli so sončna očala, karto za mestno kopališče v Višnji Gori in vrečko za športno opremo. Zmagovalci pa so poleg tega prejeli še kupon za mesečno članarino v naslednji plesni sezoni ter kapo.

Naj Guaperka 2018 v kategoriji Mini hip hop 1 je Stina Zupančič iz Višnje Gore.

Naj Guaperka v kategoriji Mini hip hop 2 je Zala Zajec iz Velikega Gabra.

Naj Guaper v kategoriji Hip hop Free style je Tai Zajc iz Velikega Gabra.

Adijo dvorana!:)

V ponedeljek, 18. junija, smo se plesna ekipa Guapa skupaj s plesalci poslovili od ''naše'' preljube dvorane. Kulturni dom v Ivančni Gorici je bil dobesedno naš drugi dom. Tja smo se venomer vračali bodisi zaradi treningov, nastopov, sestankov, izdelovanja scen in rekvizitov ali pa enostavno - zaradi druženja.

Na to dvorano nas veže mnogo lepih spominov in nostalgija je tako močna, da moramo opisati kako veliko vrednost imajo te spomini. Leta 2008 smo pred KD Ivančna Gorica postavili mizo in počakali na mimoidoče. Zbrali smo 5 plesalk (Ana, Ana, Eva, Klara, Neža) in 1 plesalca (Domen). Nikoli ne bomo pozabili te skromne a živahne, vesele in marljive plesne skupine.

Že takoj naslednje leto se nam je pridružilo toliko plesalcev, da smo organizirali 3 skupine in nato še baletno skupino. Kmalu za tem pa se je oblikovala prva tekmovalna skupina plesalcev in leta 2009 smo se v PK Guapa prvič podali na tekmovalni plesni podij z otroško veliko formacijo in mladinsko malo skupino. Z obema smo tekmovali v kategoriji street dance show. Plesalce smo združili iz celotne občine in pridno trenirali vse do danes.

Maja Zrilič, Plesna šola Guapa

Galerija

pk1
pk2
pk3
pk4
pk5
pk6

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava