Grozil Barronu Trumpu: Preiskava proti igralcu Petru Fondi

22.6.2018 | 11:40

Družina Trump (foto: Profimedia)

Družina Trump (foto: Profimedia)

Tajna služba ZDA, ki med drugim skrbi za varnost predsednika in njegove družine, je uvedla preiskavo proti 78-letnemu filmskemu igralci Petru Fondi zaradi domnevne grožnje sinu Donalda in Melanie Trump Barronu. Fonda je v sedaj že izbrisanem tvitu pozval k ugrabitvi Barrona. Kasneje se je zanj tudi opravičil.

"Barrona bi morali iztrgati iz materinega naročja in ga dati v kletko s pedofili in potem bi videli, ali se bo zoperstavila veliki riti, s katero je poročena," je tvitnil Fonda, ki ga je očitno prizadela Trumpova politika odvzemanja otrok migrantov staršem na meji, ki se ji je predsednik po ogromnem domačem in mednarodnem pritisku v sredo potem odpovedal.

Fonda ni bil povsem pošten do Melanie, če je verjeti poročanju Washington Posta, da je bil pritisk prve dame ključen za Trumpov odstop od politike. Kritiki so po tradiciji otroke izvoljenih uradnikov ZDA, še posebej predsednikov, doslej pustili pri miru. Fondov tvit je še en znak, kako močna čustva je vzbudil Trump pri Američanih s svojo politiko.

Sin Henryja Fonde, brat Jane Fonda ter oče Bridget Fonda, ki slovi po vlogi v filmu Easy Rider, je v izbrisanem tvitu tudi pozval, naj ob odvzemu Barrona Melanii odide na ulice demonstrirat 90 milijonov ljudi, tvit pa je potem začinil še s sočno kletvico.

Ameriški mediji poročajo, da je Melania Trump člana znane igralske družine potem prijavila tajni službi, ki je sprožila preiskavo zaradi grožnje sinu predsednika ZDA.

sta

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava