FOTO: Prva poroka na radeškem bazenu

21.6.2018 | 13:15

FOTO: Prva poroka na radeškem bazenu
FOTO: Prva poroka na radeškem bazenu
FOTO: Prva poroka na radeškem bazenu

Streljaj od centra mesta Radeče se nad papirniško tovarno v zavetju dreves in arhitekture z nostalgičnim pridihom nahaja Bazen Radeče, ki od letos predstavlja tudi poročno prizorišče.

Zajetje, katerega so zgradili zaposleni in ga vse do prevzema upravitelja KTRC Radeče tudi vzdrževali in urejali radeški papirničarji, je bilo sprva namenjeno zagotovitvi zadostne količine razpoložljive vode v primeru požara - v prvi vrsti kot požarni bazen.

A namen se je kaj kmalu razširil v rekreativni, družabni in športni  - bazen je namreč postal prizorišče osvežitve v vročih poletnih dneh, od letošnjega leta dalje pa arhitekturni biser nad papirnico doživel še eno pomembno prelomnico - v naravnem ambientu lahko zaljubljeni pari tudi dahnejo svoj "usodni DA". 

Minulo soboto, 16. junija 2018, sta se kot prva mladoporočenca zapisala v zgodovino Jakob Istenič in Maja Zupan, oba iz Radeč, katera sta civilno sklenila zakonsko zvezo ravno v prijetnem zavetju radeškega bazena. Tudi vreme jima je bilo več kot naklonjeno, ker pa se kopalna sezona še ni pričela, sta ženin in nevesta, skupaj s svati, imela na njun posebni dan, bazen samo zase.

"Želela sva, da ima kraj najine poroke tudi simbolni pomen in za naju ga papirniški bazen zagotovo ima. Ne glede na najine poti skozi čas, sva se vsako leto vračala domov, na ta bazen, kjer sva preživela kar nekaj poletnih popoldnevov.

Tam se je lanskega avgusta tudi pričelo kreativno ustvarjanje najinega poročnega dne. Vedela sva, da imava pred seboj čudovito lokacijo, ki ji morava nadet poročni pridih. In sva začela. Od poletja naprej sva tako nabirala ideje, razmišljala, skicirala, risala, brskala po spletu in revijah, spraševala,  izdelovala in iskala primerno dekoracijo, se pri tem veliko naučila, predvsem pa neizmerno uživala v vsakem koraku in pripravi vsakega detajla, ki je krasil najin poročni dan. In teh res ni bilo malo.

Seveda pa nikakor ne bi šlo brez pomoči družine in prijateljev. In ko enkrat daš toliko sebe v nek dogodek, čarobnost, dobra volja, prijetno vzdušje, lepa energija z okusom pravljičnega, ni naključje. Skupaj s svati smo spisali čudovit šestnajsti junij," je vtise strnila novopečena gospa Istenič.

Uradna prostora za sklepanje zakonskih zvez v občini Radeče sta sicer Krajevni urad Radeče in poslovna zgradba Občine Radeče, kot določa 11. člen Pravilnika o sklepanju zakonske zveze in ponovitvi slovesnosti ob jubileju sklenitve zakonske zveze pa se lahko zakonska zveza sklene tudi zunaj uradnih prostorov za sklepanje zakonskih zvez (npr. na splavu, na bazenu, na domačem dvorišču …), ob pravočasni vložitvi vloge, pridobljenem soglasju lastnika zemljišča in poravnavi dodatnih stroškov.

Sedaj, ko je z izvedbo prve poroke na radeškem bazenu prebit led, so bodoči pari z načrti o skupnem nadaljevanju življenjske poti preko poroke pridobili romantični ambient za preživljanje poročnega slavja – naslednji poročni dan na radeškem bazenu pa bo že 4. avgusta letos.

D. J.
Fotografije: Tamara Buh, Tjaša Kramar, Špela Žnidaršič

Galerija

poroka (1)
poroka (2)
poroka (3)
poroka (4)
poroka (5)
poroka (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava