Požar bojlerja pogasila kar lastnica, a v družbi 25. gasilcev

19.6.2018 | 14:00

Požar bojlerja pogasila kar lastnica, a v družbi 25. gasilcev
Požar bojlerja pogasila kar lastnica, a v družbi 25. gasilcev

Včeraj popoldan so bili s strani celjskega regijskega centra za obveščanje aktivirani radeški in jagnjeniški gasilci, ob posredovani informaciji, da je prišlo do požara v stanovanju v Kolenovem grabnu v Radečah.

Na kraj dogodka se je odpravilo skupno 25 gasilcev s petimi vozili iz PGD Jagnjenica in PGD Radeče, odziv je bil toliko številčnejši kot običajno, ker je bil klic na pomoč izveden v popoldanskem času, ko je več operativcev že v kraju bivanja, obenem pa je tudi vzrok intervencije - požar stanovanja - nakazoval, da bi šlo lahko za močno razširjen ogenj.

Intervencije, katero je vodil Janez Sonc, sicer poveljnik PGD Radeče, se je udeležilo 13 gasilcev iz PGD Radeče, kateri so izvozili z dvema avtocisternama, GVC 24/50 (TAM 170) in GVC 16/25 (MAN 280) in gasilskim kombijem, 2 gasilca pa sta ostala v gasilskem domu, v prostorih katerega je bila aktivirana tudi komandna (dispečerska) soba.

Člani PGD Jagnjenica so izvozili z gasilsko avtocisterno GVC 16/24 (TAM) in gasilskim kombijem ter 10-člansko operativno opremljeno posadko.

K sreči so gasilci že od prihodu v stanovanje ugotovili, da je lastnica sama uspešno posredovala - uporabila je namreč gasilnik, ki je bil, kot narekujejo zakonske določbe, nameščen v hodniku stanovanjskega bloka in ukrotila rdečega petelina, ki se je pojavil na bojlerju zaradi okvare na električni napeljavi.

In bo koncu še zanimivost: Gasilni aparat, s katerim je lastnica stanovanja, v katerem je zagorelo, pogumno pogasila ogenj, je bil v okvirno rednega vzdrževanja pregledan in servisiran 5. junija letos, torej dva tedna pred tem, ko je bil včeraj uspešno uporabljen v požarnem primeru.

Ravnanje lastnice stanovanja, ki se je gašenja manjšega požara lotila kar sama, opozarja na to, kako pomembno je, da v tovrstnih primerih ohranimo mirno kri, trezno premislimo in pravilno ukrepamo - zlasti, če je prva pomoč (v konkretnem primeru, gasilni aparat) v naši neposredni bližini.

Doroteja Jazbec
Viri: Janez Sonc, Rado Mrežar
Foto: Marko Radulović, Janez Sonc

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava