Obisk prijateljev v sosednjem Zagrebu

18.6.2018 | 10:25

Obisk prijateljev v sosednjem Zagrebu
Obisk prijateljev v sosednjem Zagrebu
Obisk prijateljev v sosednjem Zagrebu

Harmica, Sutla, Laduč, Savski Marof, Brdovec, Zaprešić, Podsused, Gajnice, Vrapče, Kustošija so železniške postaje, ki so nas v sredinem dopoldnevu, 13. junija 2018, pripeljale do prestolnice sosednje Hrvaške. Izlet v Zagreb smo pripravili ob zaključku letošnje sezone bralno-pogovornih druženj za odrasle, katerih tematika je bila »Potovanja po Balkanu«. Pri pripravi izleta nam je skrbno pomagala gospa Agata Klinar Medaković iz Kulturno prosvetnega društva Slovenski dom v Zagrebu, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.

Ob prihodu na glavno železniško postajo nas je pričakala turistična vodnica Marjeta Trkman Kravar. Skupaj smo se odpravili v Gradsko knjižnico na bližnjem Starčevićevem trgu. Knjižničarka Janja Maras nam je predstavila delovanje knjižnice, njihove projekte in prostore.

Sprehod mimo Zrinjevca, številnih uličic in znamenitosti nas je pripeljal do Slovenskega doma na Masarykovi ulici. Društvo je stičišče zagrebških Slovencev in njihovih prijateljev. Je prostor srečevanj in druženj, v katerem nas takoj ob vstopu pozdravi simbol Brežic – vodovodni stolp.

Ko je top na stolpu Lotrščak oznanil poldan, se nam je na razgledišču razprostrl prekrasen pogled na Zagreb in bližnjo okolico. V Galeriji Klovićevi dvori smo si ogledali še gostujočo razstavo »Katarina Velika – carica svih Rusa«, sprehod po Ilici pa nas je pripeljal do popoldanskega obeda.

Mozaik medsosedskega prijateljstva smo tako obarvali s prijetnimi doživetji, ob klepetu pa že snovali nove. Poletne, jesenske, bralne, ustvarjalne … in še mnoge druge.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzzagreb (01)
_zzzagreb (02)
_zzzagreb (03)
_zzzagreb (04)
_zzzagreb (05)
_zzzagreb (06)
_zzzagreb (07)
_zzzagreb (08)
_zzzagreb (09)
_zzzagreb (10)
_zzzagreb (11)
_zzzagreb (12)
_zzzagreb (13)
_zzzagreb (14)
_zzzagreb (15)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

18.6.2018Oceni decima 

Pozabili ste Zaprešić Savska in Zapadni kolodvor ;)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava