DL: Poštarjev primanjkuje - zamude z dostavo pošte

17.6.2018 | 14:25

DL: Poštarjev primanjkuje - zamude z dostavo pošte

Bralec iz kočevskega konca sporoča, da dostava pošte pri njih pogosto zamuja, s tem pa seveda marsikdo tudi Dolenjski list namesto v četrtek dobi mnogo pozneje – zgodilo se je že, da tudi v torek prihodnji teden. »Občina je na mojo pobudo že nekaj tednov nazaj poslala Pošti Slovenije dopis, na katerega so tudi že odgovorili. Žal se obljub očitno ne držijo. Za starejše ljudi, ki komaj čakajo na kakšno pismo, časopis, pa tudi reklame z raznimi kuponi in akcijami, je to vse prej kot sprejemljivo,« meni bralec. Pošta sicer ima pravno podlago, da lahko z dostavo »zamuja« do tri dni, vendar v izrednih razmerah in v težje dostopne kraje, to pa ne velja za urejena in lahko dostopna naselja.

In kaj pravijo na Pošti Slovenije? Mag. Darja Ljubec, direktorica področja tehnologije in globalne logistike, pojasni, da se Pošta Slovenija v zadnjem času srečuje s pomanjkanjem primernih kadrov, zaposlenih pa primanjkuje zlasti na področju dostave, kjer beležijo rast paketnih in logističnih storitev, »zato z izvajanjem različnih aktivnosti intenzivno iščemo nove sodelavce. Hkrati pa se srečujemo tudi z visoko fluktuacijo. Dopuščamo možnost, da je del naslovnikov na območju Kočevja v preteklem mesecu pošiljke prejel z zamudo, saj smo dostavo opravljali v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos – v te dneve niso všteti sobote, nedelje in prazniki. Nezadovoljstvo z dostavo poštnih pošiljk v prejšnjem mesecu povsem razumemo, za kar se tudi iskreno opravičujemo. Nemudoma smo pristopili k temeljiti preverbi organizacije dela na dostavni pošti v Kočevju ter ustrezno ukrepali. Januarja dostava že poteka brez večjih posebnosti, z nadaljnjim uvajanjem na novo zaposlenih pa bomo poskrbeli, da bo tudi v prihodnje kvaliteta opravljenih storitev ostala na pričakovanem nivoju,« odgovarjajo na pošti.

Članek je bil objavljen v 10. številki Dolenjskega lista 8. marca 2018 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

17.6.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni manja 

Zamujanje pošte se dogaja tudi drugod po Sloveniji. Primerno jih je treba plačat, pa jih bo dovolj.

18.6.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni opazovalec123 

Ni samo plačilo vzrok, da primanjkuje poštarjev. Sem bil na razgovoru, tudi na zdravniškem pregledu, pa so rekli, da ne ustrezam, ker je imel (moje mišljenje) moj delodajalec svoje lovke tudi tam...

19.6.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni veteran 

Na žalost tudi pošta ni več firma ki smo jo nekoč poznali . Zapiranje pošt, neredna dostava z zamujenimi roki prenosa in še bi se našlo ...Neustresni in od oblasti postavljeni direktorji niso kos izzivom kateri so se pojavili v času zadnjih 2-3 let.. Vse več se govori ,da je to le manever da se pošta najceneje proda tujcem ki že stegujejo prste po naših nekoč najuspešnejših in kar uglednih firmah ... pri nas pa je veliko JANIČRJEV...ki bi za denar prodali tudi svojega očeta in mamo.. kar se pa tiče Dolenjskega LISTA... res hudo je brat stare novice.. ne solata ,sadje, kruh , mleko... če ni pravih informacij pri roki je po moje to najbolj " pokvarljiva roba"

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava