Letos štirje novomašniki v novomeški škofiji

16.6.2018 | 16:20

Mašniško posvečenje štirih novomašnikov predlani na Kapitlju (foto: arhiv)

Mašniško posvečenje štirih novomašnikov predlani na Kapitlju (foto: arhiv)

Letos se veselimo, da imamo ponovno novomašnike. In to ne enega, temveč kar štiri, ki so povezani z novomeško škofijo. Novomašniki so se s kratkimi zapisi že predstavili v zadnji številki Jagod naše pastorale (na str. 5-8). Tukaj pa še enkrat zbrane navajamo glavne podatke in datume praznovanj, h katerim nas lepo vabijo:

Branko Jurejevčič

Branko Jurejevčič izhaja iz Župnije Podzemelj v Beli krajini. Je edini tako imenovani škofijski novomašnik, ki bo posvečen za novomeško škofijo in bo tudi neposredno deloval v pastorali po naših župnijah.

Duhovniško posvečenje bo prejel 25. junija ob 10.00 v novomeški stolnici.

Novo mašo bo obhajal v nedeljo, 1. julija, ob 10.00 v župnijski cerkvi v Podzemlju.

Janez Barborič

Janez Barborič izhaja iz Župnije Šmarjeta pripada neokatehumenski cerkveni skupnosti, znotraj katere je tudi opravil študij teologije in se vzgajal v misijonskem semenišču v Pulju na Hrvaškem. Janez bo sprva deloval v škofiji Pulj, kasneje pa verjetno tudi po različnih tudi zahodnih misijonskih mestih.

Duhovniško posvečenje je že prejel 9. junija v Pulju. Udeležila se ga je tudi skupina romarjev iz Šmarjete.

Novo mašo bo obhajal v nedeljo, 24. junija, ob 10.00 uri v župnijski cerkvi v Šmarjeti.

p. Benjamin Bevc DJ

p. Benjamin Bevc izhaja iz Župnije Cerklje ob Krki. Pripada jezuitskemu redu. Študiral je v Sloveniji, Franciji in Italiji. Služboval pa bo tam, kamor ga bo poslal redovni predstojnik.

Duhovniško posvečenje bo skupaj z drugimi jezuitskimi sobrati prejel v četrtek, 28. junija, ob 17.30 v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani.

Novo mašo bo obhajal v nedeljo, 8. julija, v župnijski cerkvi v Cerkljah ob Krki.

p. Joachim Schmidt OCarth

p. Joachim Schmidt izhaja iz mesta Bydgoszcz na severu Poljske. Pripada meniškemu redu kartuzijanov, ki živijo v samostanu v Pleterjah pri Šentjerneju. Glavni namen kartuzijanov je molitev za potrebe Cerkve in sveta. Ker pri kartuzijanih velja nekakšno pravilo, da ostanejo v istem samostanu vse življenje, bo p. Joachim kot menih v samostanu ostal v naši škofiji, svojo molitev in življenje pa daroval za potrebe celotne Cerkve in tudi naše škofije.

Mašniško posvečenje bo prejel po rokah svojega rojaka, apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji mons. Juliusza Janusza v soboto, 11. avgusta, ob 10.00 v stari gotski cerkvi pleterskega samostana.

Novo mašo bo obhajal ravno tam v nedeljo, 12. avgusta, ob 8.30.

K vsem praznovanje smo lepo povabljeni!

Samopredstavitve vsakega od novomašnikov smo objavili v škofijskem glasilu Jagode naše pastorale (str. 5-8), ki ga najdete v priponki ...

Škofija Novo mesto

jagode_2018_2_maj_www [.pdf] (8 MB)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava