500 let omembe kraja Stopiče

14.6.2018 | 10:40

500 let omembe kraja Stopiče

V letu 2018 v Stopičah praznujemo 500 let omembe kraja Stopiče. Na to lepo obletnico se v mesecu juniju kar precej dogaja. Začeli so s Paradajzarjevim pohodom. Ob tej priliki so na Verdunu pri Stopičah, kjer so bile izkopanine, postavili lično obvestilno tablo. Na njej v sliki in besedi seznanjajo pohodnike in sprehajalce o najdbah iz bakrene dobe.

Na dogodku v osnovni šoli Stopiče je g. Marjan Strajnar predstavil peterico razumnikov s tega področja iz preteklih časov, ki so zaznamovali razvoj kraja.

Lep kulturni večer je bil v domači cerkvi. Sodelovali so učenci OŠ Stopiče in MePZ društva upokojencev Podgorje Stopiče. Nastopil je naš priznani, vsestranski domačin iz Dolža, g.Tom Kobe, z lastnimi glasbenimi stvaritvami, skupaj še z dvema sodelujočima. G. Tone Goršin je na kratko predstavil kraj skozi čas.

V središču kraja, pri športni dvorani, bo v petek, 15. junija, postavljena info tabla z zemljevidom in preglednico točk vrednih obiska in ogleda. Vsekakor velika pridobitev za kraj. Sledil bo krajši kulturni program. Upokojenci pa so pripravili lično izdelane spominke na temo 500 let Stopič.

V soboto, 16. junija, bo zbor gasilcev ob 15. uri, ki ob tej priliki praznujejo 105 let gasilstva. Predstavili bodo tudi novo vozilo - avtocisterno. V slavnostnem delu bo sodelovala godba in mažoretke.

Ob 18. uri bo krajši kulturni program in nato druženje na veselici z ansamblom Petra Finka in Klapo Grad.

Vabimo vas, da se nam pridružite ob praznovanju pomembne obletnice.

J. S.

Galerija

_zzzzzsto (1)
_zzzzzsto (2)
_zzzzzsto (3)
_zzzzzsto (4)
_zzzzzsto (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava