Po Sloveniji: Jon Božič v belem

14.6.2018 | 10:00

Po Sloveniji: Jon Božič v belem
Po Sloveniji: Jon Božič v belem

Borbenost je bila vendarle nagrajena! Jon Božič je bil eden izmed glavnih akterjev pobega na prvi etapi dirki Po Sloveniji, z osvojenimi vmesnimi cilji pa je zdaj 3. v skupnem seštevku terv beli majici najboljšega mladega kolesarja na dirki.

159 km dolga etapa od Lendave do Murske Sobote je bila praktično povsem ravna, s krajšim vzponom na Goričko. Pričakovano so se za zmago spopadli šprinterji, prav tako pa je razplet etape do tam krojil pobeg - in v njem je bil tudi Jon Božič iz Adrie Mobil. Prvi pobeg je uspel dvema kolesarjema, kmalu pa se je za njima pognala še trojica, v kateri je bil tudi Jon. Peterica je kmalu združila moči in največ časa vozila s prednostjo okoli dveh minut, proti koncu pa niso bili kos največjim ekipam, ki so želel šprint.

Srečko Glivar, športni direktor: "V načrtu smo imeli, da bi Jon oblekel belo majico, prav tako smo želeli majico za gorske cilje. Vse je šlo po načrtu, Jon je zmagal na gorskem cilju, vendar so mu sodniki to zmago naknadno odvzeli zaradi nepravilnega šprinta, kar sam odločno zanika. Kljub temu je pridno nabiral sekunde na vmesnih ciljih in si privozil sedem sekund bonifikacij. To je zadostovalo za belo majico.

Rajović se je držal najboljših šprinterjev in bil s Calebom udeležen v padcu pred ciljem. Na srečo se ni poškodoval, upam pa da bo tudi v naslednjih dneh sledil še kakšen uspeh."

Rezultati na www.tourofslovenia.si

KK Adria Mobil
Foto: Mario Stiehl

Galerija

_zzzzzzzat (1)
_zzzzzzzat (10)
_zzzzzzzat (11)
_zzzzzzzat (12)
_zzzzzzzat (13)
_zzzzzzzat (14)
_zzzzzzzat (15)
_zzzzzzzat (16)
_zzzzzzzat (17)
_zzzzzzzat (18)
_zzzzzzzat (2)
_zzzzzzzat (3)
_zzzzzzzat (4)
_zzzzzzzat (5)
_zzzzzzzat (6)
_zzzzzzzat (7)
_zzzzzzzat (8)
_zzzzzzzat (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava