VIDEO: Šentjernej v znamenju cvička

26.5.2018 | 15:45

VIDEO: Šentjernej v znamenju cvička
19. Cvičkova princesa Dragica Ribič in kralj cvička 2017 Gregor Štemberger

19. Cvičkova princesa Dragica Ribič in kralj cvička 2017 Gregor Štemberger

46. Teden cvička so včeraj v velikem slogu, s povorko, zabeležili v Šentjerneju. Zmotil jih ni niti občasen dež. Za obiskovalce prireditve, ki poteka vse do nedelje, so organizatorji pripravili sejem, Cvičkovo kuhno, in bogat zabavni program, ki se odvija na prireditvenem prostoru ob Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej.

Včeraj so slovesno razglasili novega kralja cvička. Krono je predal vinogradnik Gregor Štemberger iz Šentjerneja. Letošnji kralj cvička je domačin Jernej Martinčič iz Šmalčje vasi. S svojim znanjem in kakovostnim delom na področju vin je poskrbel, da krona ostaja v Šentjerneju. Z vinogradništvom je povezan že od malih nog, saj je tudi shodil v vinogradu.

Danes zvečer pa bodo izbrali novo, že 20. Cvičkovo princeso. Od te vloge se bo poslovila dosedanja Dragica Ribič.Včeraj nam je zaupala, da je bilo leto zanjo nepozabno in da je zelo hitro minilo. Udeležila se je številnih prireditev povezanih s cvičkom, sodelovala pri dobrodelnih projektih in spoznala veliko novih ljudi. Iskreno je priznala, da bo svoje poslanstvo cvičkove princese pogrešala in da ji bo izkušnja za vedno ostala v najlepšem spominu.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava